Happy momlife

uluru-2058380_640
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Een Australië reis plannen

Als ik een land moet noemen waar ik graag naar toe wil voor een (familie) vakantie dan is dat Australië. Dit heeft voor mij natuurlijk ook een belangrijke, goede reden, want mijn vader heeft hier 17 jaar van zijn leven gewoond en het grootste gedeelte van mijn familie woont daar nu nog. Ik heb altijd gezegd dat ik een rondreis door Australië wilde maken voordat ik kinderen kreeg, maar mijn leven liep anders en nu staat er over een aantal jaren een reis gepland met kinderen. Deze reis willen wij pas maken wanneer de kinderen oud genoeg zijn dat ze de reis zich later ook nog kunnen herinneren. Het is een reis die niet goedkoop is en met dat soort reizen wil ik gewoon dat ze het zich kunnen herinneren, want je weet maar nooit of ze er ooit nog een keer weer komen. 

Vlak na mijn vader zijn geboorte zijn mijn opa en oma met mijn tantes en vader met de boot naar Australië vertrokken. In hun situatie was dit destijds een goede oplossing en als ik mijn familie zo hoor hebben ze daar ook een mooie tijd gehad. Ze hebben het hele land doorgereisd om te kunnen werken en wonen en de mooiste plekken gezien. Mijn oma heeft een aantal jaren een levensboek geschreven en toen ik dit boek las zag ik hoe pittig de tijd daar is geweest, maar ook hoe mooi. Al mijn tantes en 1 oom zijn daar geboren (en mijn neefjes en nichtjes hebben dus allemaal een dubbel nationaliteit FLAUW!). Vlak voor mijn vader 18 werd zijn ze terug gereisd naar Nederland, omdat ze toch wel weer graag terug wilden.

Familie bezoeken 

In eerste instantie wil ik graag naar Australië om familie te bezoeken. Het grootste gedeelde van mijn familie woont namelijk daar en heb ik nog nooit gezien. Wel via facebook, want hé dat is toch wel een uitkomst van facebook. Regelmatig krijg ik vriendschapsverzoeken uit Australië waarbij ik eerst mijn moeder of tante moet appen of dit ook familie is haha! En dan blijkt je familie best groot te zijn. Het mooie is dat iedereen verspreid over Australië woont en als wij daar zijn dus (bijna) overal wel iemand hebben waar wij eens langs kunnen gaan. Lijkt mij heel bijzonder om iedereen eens te zien en om hun mijn gezin te laten zien.

Visum aanvragen 

Als je naar Australië gaat moet je ook een visum aanvragen. Zonder visum kom je Australië namelijk niet in, tenzij je natuurlijk net als mijn neefjes en nichtjes een dubbele nationaliteit hebt.  Als je een rondreis door Australië wilt maken heb je een toeristenvisum nodig, met een Nederlandse nationaliteit kom je in aanmerking voor een elektronisch visum (ETA), een ETA is één jaar geldig. Via visumbuitenland.nl kun je gemakkelijk een visum voor Australië aanvragen. De aanvraag duurt enkele dagen, maar er is ook een spoed procedure dan heb je hem binnen 3 werkdagen binnen. Met je ETA mag je Australië meerdere keren in en uit reizen en elke keer maximaal drie maanden blijven. Er zitten ook nog een aantal voorwaarden aan de aanvraag, zo moet je een geldige zorgverzekering hebben in Nederland, mag je geen tuberculose hebben, ook mag je geen gevangenisstraf hebben (gehad) van meer dan 12 maanden, het paspoort dat je gebruikt bij de aanvraag van je visum moet ook het paspoort zijn waarmee je naar Australië afreist en moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn in Australië. Het documentnummer van je paspoort wordt namelijk gekoppeld aan je visum. Men adviseert ook om dit tijdig te doen, zodat je niet op het laatste moment nog met dit stukje geregel zit.

Het land bewonderen 

Naast dat ik familie wil bezoeken wil ook gewoon graag het land bezoeken. Het is een prachtig land met mooi natuur en mooie stranden en dit wil ik graag eens in het echt meemaken. Als wij heen gaan willen wij graag met een camper gaan rondreizen doordat je eigen vervoer hebt kun je zoveel mogelijk zien. Ik denk dat wij voor die tijd bij oma op de thee moeten om te horen welke plekken wij allemaal moeten zien. En dan natuurlijk niet de standaard dingen zoals Bondi Beach, Sydney, Great Ocean Road, Great Barrier Reef of Ayers Rock. Ik wil stiekem gewoon graag zien waar mijn vader gewoond heeft, welke plaatsjes en omgevingen hun verhalen vandaan komen bijvoorbeeld.

Wij sparen nog even verder en de kinderen moeten nog een beetje groeien. Maar mijn lijstje met plekjes die ik wil zien als wij daar zijn is steeds langer aan het worden haha! Ben jij al eens naar Australië geweest? 

Facebook Comments

Share this post