Happy momlife

img_0765
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Easy Peasy waxinelichtjes adventskalender

Voor mij beginnen de kerst kriebels alweer na de zomer. Voor die tijd voel ik hem ook wel hoor, maar na de zomervakantie weet ik dat de kerst weer dichtbij is. Na de zomervakantie heb ik dan ook met grote regelmaat een brainstorm sessie om ideeën te bedenken voor joyfromjoyce.nl. Vandaag deel ik dan ook de eerste adventskalender op joyfromjoyce. Er zullen dit jaar meerdere leuke adventskalenders volgen. Maar deze Easy Peasy waxinelichtjes adventskalender is zo makkelijk en sfeervol om mee te beginnen. Daarnaast is het een budgetproof adventskalender.

Het aftelen zorgt bij mij thuis altijd voor veel rust. Ik heb minder de vraag hoe lang dingen nog duren. Ik maak regelmatig een adventskalender voor de kinderen of ik koop een kant en klare adventskalender. Deze krijgen ze meestal met pakjes avond als cadeautje. Vorig jaar maakte ik ook een adventskalender voor Sinterklaas. Super makkelijk om te maken.

Wat is een adventskalender?

Officieel is de adventsperiode een christelijke traditie. Dit zijn de 4 zondagen voor kerst. De eerste advent begint dit jaar op zondag 29 november. Dit was bij ons thuis vroeger ook het moment dat mijn ouders de kerstster ophingen. Het begin van kerst. Tegenwoordig is een adventskalender natuurlijk hartstikke commercieel. Maar voor ons hoort het er helemaal bij. 24 dagen aftellen tot het kerst is. Vroeger had je voornamelijk de adventskalenders met (vieze) chocolaatjes. Tegenwoordig heb je ze in alle soorten en maten.

Waxinelichtjes adventskalender

Je kunt dure adventskalenders maken, maar je kunt het ook makkelijker aanpakken. Daarnaast is het ook nog eens hartstikke sfeervol in deze donkere periode. Ik maakte een waxinelichtjes adventskalender. Wat je nodig hebt:

» 24 Waxinelichtjes; Ik kocht een glitter variant bij de action, maar je kunt ook een verschillende geurkaarsjes doen bijvoorbeeld

» Stiften

» Eventueel leuke zakjes om ze in te doen

Het is heel simpel. Je schrijft de getallen 1 t/m 24 op de kaarsjes Je kunt er ook stickers voor gebruiken, maar ik weet niet hoe dit gaat als je het kaarsjes aansteekt. Je kunt de kaarsjes dan per stuk in een zakje doen en deze eventueel aan een tak hangen. Ik heb ze allemaal in een pot gedaan. De kinderen kunnen dan het juiste kaarsje zoeken.

Easy peasy! Zo kun je iedere avond met z’n allen een kaarsje aansteken voor kerst.

 

Facebook Comments

Share this post