Happy momlife

shutterstock_548128114
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Duplo een musthave hier in huis

Wij hebben bergen speelgoed in huis maar vrijwel alles is van één merk. Aron heeft een flinke dosis LEGO op zijn kamer en beneden hebben de kinderen gezamenlijk Duplo. En dat Duplo hé dat is hier in huis echt een groot succes. De kinderen kunnen er samen heel goed mee spelen, maar ook individueel.

Aron kreeg zijn eerst Duplo toen ie 1 jaar werd en sindsdien was het een groot succes. Volgens de website van Duplo is het leuk tot 5 jaar, maar met 7 jaar speelt ie er nog steeds graag mee. Duplo stimuleert de creativiteit van kinderen en ook het constructief spelen, verkennend spelen en het rollenspel. De hand-oogcoördinatie ontwikkelen kinderen door blokjes te stapelen of door een deurtje open te doen, hiermee stimuleer je dus de fijne motoriek.

Duplo dat wij bij Lobbes kochten zorgt hier in huis voor uren speelplezier. Aron bouwt er hele kunstwerken mee en vraagt vaak aan mij wat ie moet bouwen. Ik mag dan iets bedenken of ik laat het hem zelf bedenken aangezien ik dat ook belangrijk vind. Een basis set met blokjes en een bouwplaat heeft ie al genoeg aan en kan ie uren mee bouwen. Met Duplo heeft ie meer plezier dan met bijvoorbeeld een bestuurbare auto ook leuk, maar voor Aron maat van korte duur. Hij moet zijn creativiteit kwijt.

Sofie speelt heel anders die is echt van de rollenspellen en speelt voornamelijk met de poppetjes in Aron zijn bouwwerken. Daarom bouwt ie vaak een huis of een kasteel, zodat Sofie er lekker mee kan spelen met de poppetjes zo leuk. Ik vind het zo leuk om te zien hoe ze haar fantasie in het spel gooit en veel verhalen van Mickey Mouse na speelt bijvoorbeeld. Of hoe ze in de weer gaat met haar assepoester duplo.

Beide kinderen spelen heel verschillend met dit speelgoed, maar de duplo was absoluut het geld waard. Nieuw en tweedehands is het absoluut uren speelplezier waard. Wij zullen de het ook niet weg doen en bewaren voor als wij ooit eens kleinkinderen krijgen. Het is zulks kwalitatief spul dat je gewoon niet weg moet doen vind ik.

Facebook Comments

Share this post