Happy momlife

winter
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

drie kinderen, hoe bevalt het?

Inmiddels is Fleur alweer drie maanden een groot onderdeel van ons gezin. Tijdens de zwangerschap had ik niet verwacht dat het zo zou lopen en was ik eigenlijk altijd wel positief. Die derde doe je er toch zo bij? Inmiddels is Fleur dus 14 weken oud waarvan de eerste 12 weken heel pittig zijn geweest voor iedereen in ons gezin. 

Een kindje hebben dat constant pijn heeft is niet leuk en zorgt ook voor veel onrust binnen het gezin. Voor mij als moeder was het de taak om iedereen tevreden te houden en dat heb ik echt op sommige momenten lastig gevonden. Inmiddels zitten wij weer in een rustig vaarwater en lijkt het erop dat wat wij nu met Fleur doen werkt. Koemelkallergie heeft ze niet en de reflux lijkt opeens ook een stuk minder. Ze heeft het nog wel hoor en je ziet haar duidelijk slikken, en ze spuugt ook echt nog wel beetjes voedingen uit, maar het was niet meer zoals in het begin. Rust en regelmaat bleek hierin een hele belangrijke en ik ben ook een heel strak schema gaan toepassen. Wanneer ik  hierin afwijk merk ik direct weer verschil. En dat maakt het soms wel lastig als je afspraken hebt of met bijvoorbeeld een verjaardag. De andere kinderen gaan er gelukkig heel goed mee om en snappen ook dat Fleur soms iets meer aandacht nodig heeft.

Ik ben de laatste weken weer wat rustiger geworden. Ik vertrouw mijn moeder gevoel en dat is heel prettig. Tot dusver heb ik er met Fleur niet naast gezetten en dat geeft veel vertrouwen. Ook merk ik nu ze meer rust heeft dat ik ook meer rust heb en neem. Ik probeer minder te werken en af en toe ook eens lekker op de bank te gaan zitten met een filmpje of een tijdschrift. Ook heb ik het vertrouwen dat het thuis wel goed komt als ik weg ga inmiddels gewonnen. Ik vond het heel moeilijk om Fleur los te laten, omdat ze toch een gebruiksaanwijzing heeft rondom haar voedingen. Loslaten is de key en het komt allemaal wel goed.

Ik geniet onwijs van haar nu ze relaxter is, ze rolt ze lacht en speelt heerlijk in de box. Op haar reflux na is ze een baby zoals haar broer en zus ook waren en dat maakt het wel weer heel prettig en vertrouwd. Ik geniet enorm van onze drie kinderen samen. Nu Fleur relaxter is ligt ze ook vaker in de buurt van de kinderen en word ze volop verwend met aandacht van haar broer en zus. Lekker knuffelen kusjes of heen en weer gewiegd worden. Het is zo gezellig als ze samen bezig zijn.

Na drie maanden kan ik eindelijk zeggen dat ik echt geniet van ons gezin van 5. Ik voel me rijk door mijn kinderen en ze zorgen ervoor dat je alle ellende soms even vergeet en dat is stiekem toch wel heel fijn.

Facebook Comments

Share this post