Happy momlife

img_1819
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Dreumes 21 maanden update

Vorig jaar had ik nog een baby, en over een paar maanden heb ik een peuter! Jeetje waar blijft de tijd?! Het kleine tijdperk is echt bijna afgelopen en dat merk ik goed. Ik krijg steeds meer vrijheid terug. Krijg overdag steeds meer gedaan en het communiceren gaat steeds beter. Onlangs deelde ik al mijn favorieten met een peuter, daarop kreeg ik een aantal vragen hoe het verder met Fleur gaat. Ik ga het jullie vertellen.

Spraak 

Fleur is een snelle dame qua spraak en kan zich al goed duidelijk maken. Waar ze een maand geleden nog overal door aan het gillen was, is het nu een stuk stiller in huis. Als ze iets niet leuk vindt zegt ze “stoppen” en als ze iets terug wil zegt ze “geef tug!” Twee hele belangrijke woorden als je een grote broer en zus hebt. Daarnaast zegt ze gewoon al heel veel en geeft ze daarmee vaak aan wat ze wel en niet wil en dat is zo fijn! Gisteren kwam ik thuis van een feestje en riep ze direct “eten” en “daar” en daarmee maakte ze duidelijk dat ik aan tafel moest gaan zitten. Toen ik aan tafel zat wees ze naar de pan met pannenkoeken en zei ze “die eten”. Aardig duidelijk toch? Dit soort situaties komen vaker voor en tja het maakt het leven met een dreumes/peuter een stuk makkelijker.

Motorisch 

Qua motoriek mogen wij ook echt niet klagen. Ze kon al vroeg lopen, kan prima fietsen op een loopfiets. Ook fijne motoriek doet het heel goed. Ze heeft al een mooie pengreep, blijkt een stijve linkse te zijn (Aron is ook linkshandig en was net zo’n stijve linkse). Ze kan kleine dingetjes oppakken en eigenlijk heb ik daar geen zorgen over. Ze doet wat ze moet doen en dat is fijn.

Slaap 

Dit is een veelbesproken onderwerp geweest op mijn blog. Ik heb twee kinderen die vanaf dag 1 goed sliepen, en wij hebben Fleur. haha! En Fleur sliep niet door. Tot wij een paar weken geleden besloten een peuterbed te kopen. Dit was de beste beslissing, want sindsdien slaapt ze door! Echt mama’s mocht je kind niet willen slapen probeer het eens, want hij werkt het. Na 20 maanden kon ik eindelijk een paar weken achter elkaar door slapen. Daar krijg je zoveel energie van.

Peuter in wording 

Wat echt opvalt is dat ze een heuse peuter aan het worden is inclusief driftbuien. Ik bereid mezelf alvast voor op wat komen gaat, want het lijkt per kind alleen maar erger te worden haha! Maar hé een beetje karakter mag er wel in zitten vind ik.

Maar hoe je het uiteindelijk ook bedenkt, ze blijft ons kleinste meisje die vaak even extra wil knuffelen. Die met volle maan tegen jaar aan wil kruipen op bed tot ze weer rustig is. En dat is allemaal prima, want zo blijft ze toch nog een beetje ons kleinste meisje.

Facebook Comments

Share this post