Happy momlife

dr-leenart-billenzalf-
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Dr. Leenarts Billenzalf

Kapotte billen zijn in huize Joyce echt een probleem. Bij haar (inmiddels) middelste leek nooit iets te werken behalve amandel olie. Maar er moest toch ook een echt billenproduct zijn die wel zou gaan werken bij haar? Ondanks dat ik liever geen producten test op de huidjes van mijn kinderen als proefkonijnen ben ik sommige situaties wel in voor van alles. Luieruitslag is gewoon onwijs vervelend en daar moet je een product voor vinden die goed bij je kindje werkt. Dit was voor mij de billenzalf van Dr. Leenarts.

De billenzalf bestaat uit drie ingrediënten, iets waar ik heel blij van word. Hoe minder ingrediënten hoe puurder het product en hoe beter mijn kinderen lijken te reageren. Dr. Leenarts staat erom bekend geen onzin ingrediënten in haar producten te hebben. In de billenzalf zit 30% zinc oxyde en dat is best veel. De andere twee ingrediënten zijn paraffinum liquidum en petrolatum. Geen parfum (YES!) en ook geen alcohol. De billenzalf van Dr. Leenarts heeft een keurmerk gekregen, namelijk de allergie keurmerk van de Huidfonds. Naast dat het product goed is voor de billen kun je het ook prima gebruiken voor rode plekjes (smet plekjes) in de liesjes of in het nekje.

Het is een lekkere dikke créme dat lijkt op de substantie van Sudocreme alleen is de Billenzal van Dr. Leenarts beter uit te smeren. Voorheen zat het product alleen in een pot, maar sinds kort is hij ook te koop in een tube. Ik vind zelf een pot billenzalf niet zo’n fijn idee, ik heb liever een tube. Dus zodra mijn huidige pot leeg is ga ik over op een tube. Het productt heeft geen sterke geur zoals bijvoorbeeld de creme van zwitsal. Geen geur is ook weer erg positief want daarmee heb je goed door dat er geen parfum in zit.

Het product werkt zoals ie moet werken. Wanneer ik het gebruik en op smeer bij Sofie werkt het vaak snel en is ze binnen no-time van de pijnlijke rode billen af. Ook bij Fleur heb ik het al in haar liesje gesmeerd en binnen no-time was ze van haar rode plekje af. Ik ben groot fan van het product en ook erg blij dat het tegenwoordig gewoon bij de Etos ligt.

Dr. Leenarts Babybillen Zalf is in drie verschillende maten te koop, 100 ml (11,95), 50 ml (7,45 euro) en een handige kleine verpakking van 15 ml (2,25) (handig voor in de luiertas). Je koopt de producten o.a. bij Etos of bij dr. leenarts zelf.

Facebook Comments

Share this post