Happy momlife

boomproonpad 5
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

door de toppen van de bomen lopen bij het boomkroonpad

In het hoge noorden zijn ook een hele hoop leuke dingen om te doen en eigenlijk besteed ik te weinig aandacht aan onze omgeving op mijn blog. Eén plek waar ik vroeger met mijn ouders regelmatig heen ging is het Boomkroonpad in het bos van Drouwen. Je kunt hier door de toppen van de bomen lopen en dat is echt heel tof om eens te doen met je kinderen. 

Wij begonnen ons bezoek met het kabouterpad waar ik vorige week al een blog over schreef. Daarna gingen wij door naar het Boomkroonpad. Hiervoor moet je wel kaartjes kopen bij het informatiecentrum of je doet dit voorafgaand al online. Wij gingen nogal impulsief heen en kochten de kaartjes toen wij aankwamen. Ook geen probleem hoor.

Vanaf het informatiecentrum loop je naar de worteltunnel, je begint aan de onderkant van de boom. Via de boomstam klim je naar boven en dan kom je aan tussen de toppen van de bomen. Ik zelf heb hoogtevrees en vind het toch altijd spannend om daar te lopen. Maar omdat ik de kinderen hun leuke herinneringen gun loop ik heel dapper mee haha! Het pad is heel stevig hoor, maar je merkt wel dat je door de toppen van je bomen loopt, het wiebelt soms een beetje. Maar het uitzicht is het helemaal waard.

Handig om te weten 

  • Openingstijden: apr t/m 4 nov: dagelijks van 10-17 uur, 5 nov t/m mrt: op za van 12-16 uur en zo van 10-16 uur. Tijdens schoolvakanties (volgens adviesdata overheid): dagelijks van 10-16 uur
  • Volwassenen: € 4,50, kinderen 4 t/m 12 jaar: € 2,25. Tip: bestel je kaarten vooraf online met korting, je betaalt dan slechts € 4 (kinderen € 2). Honden zijn niet toegestaan op het Boomkroonpad.

Wandelroutes

Als je uit het Boomkroonpad komt kun je ervoor kiezen om verschillende wandelpaden lopen. Je hebt verschillende routes met diverse afstanden zo kun je zelf kiezen welke afstand je gaat lopen. Tijdens de route kun je nog van alles leren over de natuur, super leuk! Mochten de kinderen nog energie over hebben dan kun je nog lekker even spelen in het speelbos. Hier is van alles te doen voor jong en oud. Staatsbosbeheer organiseert rond het Boomkroonpad ook diverse activiteiten voor kinderen en gezinnen. Kijk op de website voor meer informatie.

Facebook Comments

Share this post