Happy momlife

doe museum 4
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Doe Museum Veendam | Uit Tip!

Als je denkt dat er in het hoge noorden (Groningen) niet zoveel te doen is dan heb je het helemaal mis, want er is hier genoeg te doen. En één van onze favoriete is het Doe Museum in Veendam. Wij hebben hier een abonnement gehad, maar door drukte van school en zwemles niet meer. Toen wij er onlangs weer waren merkte ik hoe leuk het is voor de kids en binnenkort ga ik denk ik weer abonnementen nemen voor de kindjes en mezelf, zodat wij tijdens de vakanties en op de middagen uit school lekker daar kunnen spelen. Maar waarom is het zo leuk?

Het Doe Museum is ontzettend veelzijdig en er is voor iedereen wel iets te doen. De kinderen zijn dol op de paarden waarop je kunt rijden en sinds kort hebben ze hier een aparte ruimte voor. Voorheen reden de paarden overal door het museum, maar nu was dit op een aparte plek met een parcours waar je ook met tractors kunt rijden. Heel tof! De kinderen gingen direct flink los op de beesten zo leuk!

Ook is er een hele berg LEGO waar kinderen de leukste kunstwerken mee kunnen maken die ze ook in het museum kunnen tentoonstellen. Als je de speurtocht van het museum doet is de eind opdracht ook dat je een kunstwerk moet/mag namaken van het museum. Heel leuk! Sowieso is het leuk om ook de speurtocht te lopen. Vele mooie kunstwerken zijn er te zien. Terug naar de LEGO. Er liggen grote bakken met blokjes die allemaal gesorteerd zijn op kleur, zodat kinderen makkelijk hun favoriet of benodigde items kunnen vinden.

Er is zoveel te doen! De kids mochten namelijk ook hun creativiteit uiten op schilderijen. Ze mochten hun eigen kunstwerken maken en hiervoor moesten ze eerst hun eigen verf mengen. Voor de ouderen (Aron) was dit prima te doen voor Sofie was dit een ander verhaal. Gelukkig ben je er als ouder natuurlijk bij om te helpen. Het schilderen zit niet bij de prijs inbegrepen, maar je kunt verschillende formaten schildersdoeken kopen voor een prikkie.

Er is zoveel te beleven dat je het eigenlijk gewoon zelf eens moet ervaren. Bij het Doe Museum verveelt niemand zich! Wat ik zelf ook een groot voordeel vind bij het doe museum is dat ze ook gezond eten aanbieden en niet alleen ongezonde mierzoete dingen voor kinderen. Dikke vette pluspunt!

Entreeprijzen

Als je online je kaartje koopt krijg je korting en kunnen we je vaak sneller helpen bij de entreebalie. Dit zijn de ticketprijzen aan de kassa in het museum:

  • Basis ticket vanaf 13 jaar: € 9,00
  • Basis ticket vanaf 13 jaar met museumkaart: € 7,00
  • CJP basis ticket (met CJP-pas): € 5,00
  • Kinder basis ticket 3 t/m 12 jaar: € 5,00
  • Kinderen van 0 tot en met 2 jaar: gratis
    Kinderen tot en met 12 jaar dienen altijd door een volwassene begeleid te worden.

Online krijg je standaard 10% korting op je tickets handig dus om voorafgaand alvast je tickets te bestellen.

WINNEN! 

In samenwerking met het Doe Museum mag ik 4 entree tickets weggeven (2 volwassene en 2 kids) inclusief 4 schildersdoeken om zelf ook kunst te maken. Het Doe Museum staat garant voor een super leuke dag. Hoe maak je kans?

  • Like mijn facebookpagina
  • Laat een reactie achter onder dit bericht of op facebook waarin je aangeeft dat je kans wil maken
  • Extra win kans? Tag een vriend of vriendin die deze winactie niet mag missen!

De winactie loopt t/m 1 juni 2018 

Heb je niet gewonnen of wil je nu alvast een bezoekje plannen? Als je voor 7 juni je tickets voor het Doe Museum online besteld met de kortingscode DMxJoyFromJoyce dan krijg je 10% extra korting op je tickets die het hele jaar geldig zijn.

VIDEO!

Facebook Comments

Share this post