Happy momlife

sponsbal
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Doe het zelf: Sponsballen + speltip!

Wat een weer hé! Zoals het nu lijkt is het vandaag de warmste dag. Het goede moment om juist de verkoeling even op te zoeken. Ik maakte afgelopen weekend een leuk spel voor de kinderen om te doen met het warme weer van deze week. Heel leuk en super simpel om te maken.

Sponsbal, bij Amerikaanse mama bloggers zie je het heel veel voorbij komen en al vaak heb ik het op mijn to do lijstje gezet om eens te doen. Nu deed ik het eindelijk en het is zo simpel en het geeft echt een tijdje plezier (althans bij die van mij). Daarnaast kun je ze vaker dan één keer gebruiken, handig! En je kunt er meerdere activiteiten mee doen.

Nog meer leuke waterspelletjes kun je hier vinden!

Het is heel simpel om te maken. Dit heb je nodig voor 6 sponsballen:

  • 1 verpakking met sponzen
  • een schaar
  • 6 elastieken

Het is heel makkelijk, je haalt het schuur gedeelte van sponsjes en knip ze in 4 reepjes. Daarna maak je groepjes van 6 stukjes spons en wikkel in het midden het elastiekje. Het gaat dan uit zich zelf direct als een bal staan. Super handig en zoals ik al heel vaak heb gezegd mega simpel!

En dan is het tijd om een emmer met water te vullen en een bak stoepkrijt mee naar buiten te nemen, want er moet ook gespeeld worden!

Spel tip! 

Ik tekende drie cirkels op de grond met daarin de punten. De kinderen kregen ieder 3 sponsballen en mochten om beurten gooien. Wie kan de meeste punten behalen?

Daarnaast is het ook heel leuk om een water gevecht mee te houden. De sponzen komen niet zo hard aan en het is beter voor het milieu dan een waterballon. Je kunt de spons ballen namelijk vaker gebruiken.

Ben je op zoek naar nog meer leuke activiteiten met water? Vorig jaar verzamelde ik ook al een heleboel voor jullie!

 

Facebook Comments

Share this post