Happy momlife

doe het zelf plantenhanger
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Doe het zelf: Plantenhanger voor in de tuin

Vorig jaar zijn wij in ons huis komen wonen en hebben wij ons volledig gestort op de binnenkant. De buitenkant is dit jaar aan de beurt. De voortuin en de achtertuin moeten flink aangepakt worden aangezien de vorige bewoners van dit huis er eigenlijk niks aan gedaan hebben. Wij hebben een heleboel ideeën om te gaan doen en alles gaan we zelf maken. Ik ben van plan dit ook met jullie te gaan delen. Maar nu eerst deze doe het zelf plantenhanger.

Van Bosch kreeg ik een  Universallmpact 18 en een EasyGrassCut 18-26. Deze producten heb ik gebruikt om een begin aan de chaos te maken en om wat gezelligheid in de tuin te brengen. Beide producten kun je gebruiken met dezelfde batterij! Ideaal vind ik zelf. Zo hoef je maar één batterij op te laden in plaats allemaal verschillende. Ik vergeet het nog al eens in de oplader te leggen namelijk.

Ik begon met maaien van ons kleine gazonnetje. Wij hebben niet veel gras, maar groot genoeg. Met de EasyGrassCut kon ik gemakkelijk het gras kortwieken in onze tuin. Hij werkt heel fijn en binnen no time was ik klaar. Ik liet Aron de boel aan harken en in de groene container gooien. Weet je wat ook een groot pluspunt is aan deze trimmer? Hij is draadloos! Geen geouwehoer met het draad, maar gewoon makkelijk en snel met een accu.

Doe het zelf plantenhanger

Dit heb je nodig:

 • 1 plank van 25 cm x 66 cm (de bodem)
 • 1 plank van 20 cm x 60 cm (tweede bodem)
 • 2 planken van 10 cm x 100 cm (zijkanten)
 • 3 plankjes van 15 cm x 7 cm (onderkant voor de stevigheid)
 • 1 blank 57 cm x 14 cm (hang stuk)
 • 1 boormachine, ik gebruik de Universallmpact 18
 • 1 gatenzaag
 • Schroeven 20 stuks
 • Bitje die op je schroeven past
 • En een boor met dezelfde afmeting
 • Een super mooie hangplant mag niet ontbreken natuurlijk!

Aan de slag! 

Tijd om hem in elkaar te zetten. Begin met het voorboren van de planken. Dit hoeft niet met al het hout, maar wij gebruiken rest hout wat best snel kan splijten. Wanneer je alles voorgeboord hebt is het tijd om hem in elkaar te zetten. Zaag ook een gaten zaag in het midden van het hangstuk een gat.

Wij begonnen met het in elkaar zetten van de bovenkant. Boor de planken voor de zijkanten aan de plank voor de bovenkant. Boor ze op twee punten vast. Zet nu het hang stuk er tussen en schroef dit ook aan beide kanten op twee punten vast.

Tijd voor de onderkant! Bevestig aan de onderkant van de onderkant de drie kleine plankjes. Hiermee zet je hem goed en stevig vast. Bevestig hier boven op de smalle lat waar je de rest nog weer op vast schroeft. Heb je alles in elkaar? Dan moet je er nog een hangplant in hangen natuurlijk! Ik kreeg mijn plant laatst van mijn schoonouders.

Ik hoop dat je deze doe het zelf plantenhanger leuk vond. Mocht je hem ook maken tag mij dan! Vind ik leuk om te zien. Kijk voor nog meer DIY ideeën op de site van Bosch. Hou ook zeker mijn site in de gaten, want er komen nog meer toffe projecten online de komende tijd.

Facebook Comments

Share this post