Happy momlife

img_1061
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

DIY: Zelf een mok versieren en vullen natuurlijk! || Advent of Joy

Ik vind het zelf altijd heel erg leuk om zelf cadeautjes te maken voor de feestdagen. Vorig jaar maakte ik bijvoorbeeld een hot choco kit  en een candybar slee. Dit jaar heb ik er nog een paar op de planning staan. Maar vandaag laat ik je zien hoe ik heel snel een mok versierde en klaar maakte om te geven tijdens de feestdagen.

Een cadeautje voor de feestdagen hoeft niet duur te zijn. En al helemaal niet moeilijk. Ik heb daarom gekozen om dit jaar alleen maar simpele ideetjes te delen. Want niemand heeft zin in moeilijk gedoe en eigenlijk heeft niemand er tijd voor in deze tijd van het jaar. Logisch ook!

Wat heb je nodig?

  • 1 mok (of meerder als je er voor meerdere mensen eentje wilt maken)
  • Een gouden sharpie (ik kocht die van mij hier)
  • Ferrero Rocher – Of andere chocolaatjes

En dan!

  • Je kunt natuurlijk allerlei printjes op de mok doen, maar ik vond het leuk om gewoon stipjes te doen. Ik ben dol op stipjes dus dat was een makkelijke keuze. Op Pinterest kun je een heleboel ideeën vinden.
  • Laat je mok een dag drogen voor dat je ze gaat afbakken.

  • Plaats servies in de koude oven, zet hem daarna op minimaal 180 °C. Zet vervolgens je timer op 30 minuten. Als de 30 minuten om zijn doe je je oven uit. Laat het nog in de oven zitten tot de oven afgekoeld is, want anders kan het gaan barsten.
  • Als het servies helemaal is afgekoeld kan je gaan testen of je er met een nat doekje over kan wrijven zonder dat de tekening vervaagd. Daarna kan je kijken of het goed gaat in de vaatwasser. Zo niet, bak het dan opnieuw voor 30 minuten.

  • En dan is het tijd om je mok te gaan vullen. Ik deed er dus ferrero rocher chocolaatjes in. Ik denk dat menig persoon in onze omgeving dit wel heel erg lekker vindt.
  • Nog even cellofaan eromheen en afwerken met een mooie strik en je hebt een leuk cadeautje om weg te geven tijdens de feestdagen.

 

Facebook Comments

Share this post