Happy momlife

img_0751
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

DIY: Minimalistische kerstkrans || Advent of Joy

Yes Advent of Joy is weer begonnen. De periode op mijn blog waar ik ieder jaar weer naar toe leef. 24 dagen alleen maar leuke kerstinspiratie met jullie delen. En ik trap af met deze te gekke DIY ik laat zien hoe je een minimalistische kerstkrans kunt maken, die erg gezellig staat en ook nog eens lekker ruikt.

Ik heb deze DIY al een paar jaren op de planning staan, maar elke keer kon ik niet de juiste items vinden of ik had er te weinig tijd voor. Maar dit begon ik op tijd en inmiddels hangt ie al een week op zijn plekje. Ik ben echt dol op eucalyptus. De geur is zo lekker fris en het staat ook nog eens mooi (vind ik). Daarnaast vind ik dat bij een kerstkrans veel kerstlichtjes horen. Ik ga je snel uitleggen hoe jij dit kunt maken!

Dit heb je nodig Minimalistische kerstkrans

  • 1 metalen ring (ik kocht die van mij bij Tuinland) Maar je kunt ook een metalen kledinghanger gebruiken.
  • 1 bos eucalyptus
  • Ijzer tang
  • Ijzer knipper
  • 1 streng lampjes het mooiste is om er eentje te kopen die op knoopcel batterijen werkt. Deze kun je namelijk achter de eucalyptus verwerken.
  • lint

Stap voor stap uitleg 

  • Ik ben begonnen met het bevestigen van het lint. Dit knoop je aan de bovenkant. Aan die van mij zat al een ringetje waar ik hem doorheen kon halen.

  • Daarna wikkel je de lampjes eromheen. Mijn lampjes bevatten ijzerdraad waardoor je hem makkelijk om de ring heen kun wikkelen. Is dit niet het geval? Dan is het misschien handig om hem af en toe vast te zetten met een stukje ijzerdraad.
  • Daarna kun je de eucalyptus bevestigen. Je kunt er voor kiezen om dit over de hele ring te doen of alleen (zoals ik heb gedaan) aan de onderkant.
  • Je kunt er nog voor kiezen om er nog wat decoratie in te doen, maar dan is hij direct al niet meer minimalistisch haha!

Ik vind hem zo onwijs leuk en het staat zo gezellig! Heb jij al eens een kerstkrans zelf gemaakt? Ga deze maken? Deel hem dan met de #adventofjoy

 

Facebook Comments

Share this post