Happy momlife

Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

DIY met droogbloemen

Ik vind droogbloemen echt heel erg mooi! Daarnaast kun je er ook echt lang plezier van hebben. Onlangs bestelde ik een bosje droogbloemen bij liefsvancindy.nl. Ik heb leuke DIY met droogbloemen verzameld om jullie te kunnen inspireren. Naast dat je kant en klare droogbloemen kunt kopen kun je ook zelf bloemen drogen. Ik vertel je hoe je dit doet.

Zo droog je zelf bloemen 

Stap 1: Zorg dat de bloemen die je in wil lijsten schoon en droog zijn. Knip overbodige takjes af. Leg de bloemen voorzichtig tussen twee vellen keukenrol of een bakpapiertje.
Stap 2: Leg de bloemen en vellen keukenrol of vloeipapier onder het zware voorwerp, of tussen de bladzijden van het boek. Leg er meer boeken op voor extra druk. Laat de bloemen zo’n drie weken drogen. Wanneer de weken voorbij zijn, haal je de bloemen voorzichtig tussen het papier uit.

Heb je een magnetron? Dan kan het ook sneller! Leg het in een bakpapiertje tussen twee oven bestendige schalen en zet het 2-3 minuten in de magnetron. Haal het zware voorwerp er af en zet het nog 30 seconden in de magnetron.

of

Je kunt het ook met een strijkijzer doen. De bloemen moeten dan wel echt goed droog zijn, leg ze in een bakpapier en druk voorzichtig met de strijkijzer op het bakpapier. 

DIY droogbloemen in een lijstje 

Ik ging voor de easy way en kocht mijn bloemen bij liefsvancindy. Eén deel van de bloemen gebruikte ik voor het maken van de krans en een andere deel van de bloemen gebruikte ik om in te lijsten (ik heb nog wat over dus nog een project zoeken). Wat heb je nodig?

Het is zo makkelijk! Je vult het lijstje met de bloemen en drukt hem daarna dicht. Tadaa! je hebt mooie decoratie voor in huis.

Droogbloemen onder een stolp 

Dit vind ik ook erg mooi om in huis neer te zetten. Deze DIY kwam ik tegen op de site van style and sugar. Ik denk dat ik nog op zoek moet naar een stolp en nog meer bloemen nodig heb, want dit wil ik haha!

Droogbloemen met boetseerklei 

Deze DIY wil ik deze week ook nog zelf gaan maken. Het lijkt me leuk om deze op onze slaapkamer neer te zetten. Een hele simpele DIY die je binnen no time klaar hebt. Mocht hij lukken dan zal ik hem op mijn instagram delen van de week.

Facebook Comments

Share this post