Happy momlife

plants near window in room
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

DIY: creatieve manieren om planten in je interieur te verwerken

Ben je op zoek naar creatieve manieren om planten in je interieur te verwerken? Maar weet je nog niet helemaal hoe je dit moet aanpakken? Dan zijn wij er om je te helpen! Er zijn namelijk genoeg mogelijkheden om zelf planten op een creatieve manier in je interieur te verwerken. Zo zijn we allemaal inmiddels wel bekend met de term: DIY (do it yourself). Daarom nemen we hieronder een aantal leuke DIY-ideeën met je door. 

plants near window in room

Planten in hangende potten

Een van de meest populaire DIY-trends is om planten op te hangen. Hangende potten zijn ideaal voor mensen met weinig ruimte of voor diegenen die een lege muur op willen fleuren. Het is een eenvoudig en snel project: koop een paar kleurrijke touwen, kies je favoriete potten en je bent klaar. Of probeer bijvoorbeeld macramé. Dit is een vorm van textiel die gemaakt wordt door knopen te leggen. Zo creëer je een vintage uitstraling.

Creëer een gezellig raamkozijn

Het creëren van een gezellig raamkozijn kan een mooie aanvulling zijn op je interieur. Begin met een keuze voor een selectie van weelderige planten, zoals de Calathea en de Philodendron. Een Calathea kopen is niet alleen een goede keuze omdat ze zo populair zijn, maar ze zijn ook nog eens relatief gemakkelijk te onderhouden. De plant staat ook wel bekend als de pauwenplant en wordt gezien als een tropische plant. Perfect dus voor jouw vensterbank!

Daarnaast kan je ook een Philodendron kopen. Deze plant staat bekend om zijn groene bladeren en kan zowel in de schaduw als in het licht gedijen. Plaats de planten op strategische plaatsen rond het raamkozijn om een natuurlijk en levendig gevoel te creëren. Daarnaast kan je ook spelen met decoratieve elementen zoals kleurrijke potten, raamstickers of hangende ornamenten om de vensterbank een persoonlijke touch te geven.

Een plant als centraal punt 

Waarom zou je geen grote plant als centraal punt in je kamer gebruiken? Een grote binnenplant zoals een Ficus of een Monstera kan niet alleen de ruimte omvormen, maar ook een indrukwekkend visueel effect creëren. Een centrale plant kan zorgen voor een natuurlijk focuspunt dat de aandacht trekt. Daarbij helpt het om andere elementen in de kamer samen te brengen. Toegegeven, het idee om zo’n grote plant in je kamer te plaatsen kan eerst wat overweldigend zijn. Maar onthoud dit: de juiste verzorging is de sleutel. Kies een plek met voldoende licht en geef de plant regelmatig water. In ruil daarvoor krijg je een prachtige plant die jouw woning een nieuwe look geeft. 

Facebook Comments

Share this post