Happy momlife

clear glass bottle filled with broccoli shake
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Dit zijn de voordelen van green juice

Heb je wel eens gehoord van green juice? Green juice is sap in poedervorm. Dit poeder zit vol met vitamines, mineralen en vezels en maak je in een handomdraai klaar door het poeder te mengen met je favoriete drankje. In dit artikel zetten we de voordelen van green juice voor je op een rij.

clear glass bottle filled with broccoli shake
  1. Wat is green juice precies?

Green juice valt onder de noemer ‘voedingssupplement’. Dit wil zeggen dat het is bedoeld als een aanvulling op een gebalanceerd eetpatroon en niet als vervanger van een maaltijd. Green juices bevatten allerlei groenten, fruit en superfoods in poedervorm. Dit poeder meng je vervolgens met water, melk of een andere drank naar keuze. 

  1. Wat biedt green juice?

Green juice heeft een positieve invloed op de gezondheid. Door de samenstelling worden diverse processen in het lichaam gestimuleerd.

  • Verhoogt je energieniveau doordat hetmicronutriënten bevat die makkelijk opgenomen kunnen worden in het lichaam en als brandstof van het lichaam dienen.
  • Versterkt je immuunsysteem door de toevoeging van de algensoorten chlorella en spirulina en antioxidanten. Allen hebben een ontgiftende werking en ondersteunen en beschermen op die manier het immuunsysteem.
  • Stimuleert je stofwisseling door de toevoeging van kelp, tevens een algensoort. Kelp is rijk aan jodium stimuleert daardoor de stofwisseling en schildklierwerking. 
  • Geeft een verzadigd gevoel omdat green juices zeer eiwitrijk zijn en veel vezels bevatten. Beiden zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel, stimuleren de stoelgang en voorkomen eetaanvallen. 
  1. Waar moet je op letten bij het kopen van green juice?

Er zijn verschillende green juices op de markt, die voornamelijk van elkaar verschillen in samenstelling. 

  • Vezels: Vezels zijn van belang voor onze stoelgang en verzadiging van het lichaam. Een goede green juice is daarom ruim voorzien van vezels.
  • Antioxidanten: Antioxidanten ontgiften en beschermen het lichaam tegen agressieve stoffen die schade kunnen veroorzaken aan cellen en weefsels. Om die reden zijn ze een welkome toevoeging aan jouw green juice.
  • Algen: Algen brengen diverse gezondheidsvoordelen met zich mee en zijn daarmee een essentieel onderdeel van green juices.
Facebook Comments

Share this post