Happy momlife

Zoals al vaker aangegeven was 2023 niet echt een makkelijk jaar. De scheiding hakte er goed in, verbrak verbanden met mensen en de kinderen hadden het met regelmaat lastig met de hele nieuw situatie. 2023 schreef ik af, want beter ging het niet worden en begon vooruit te kijken. In 2024 moet het anders, de hele situatie die er speelt moet niet meer het centrale middelpunt van mijn leven worden. Het leven is maar kort en ik wil er alles uit halen. En daarom wil ik in 2024 dingen doen voor mezelf, dingen waar ik echt blij van wordt, beter van wordt en misschien wel een stuk vrolijker en relaxter.

Ik ben jaren afhankelijk geweest van iemand, kon en kan niet alleen zijn. Ik vind het lastig om alleen dingen te doen, omdat ik eigenlijk gewend ben om mijn hele leven al dingen met iemand samen te doen. Logisch ook als je vanaf je 14e bij iemand bent en op je 31ste opeens alleen. Afgelopen jaar merkte ik dat alleen zijn echt een drama is. 3/4 van het het jaar lag ik futloos op de bank als de kinderen niet bij mij waren. Naast het futloos zijn, zijn er ook vele weekenden geweest dat ik alleen maar kon huilen, omdat ik mij zo alleen voelde.

Ik besloot om mijn weekenden vol te proppen met gezellige uitjes met vrienden/vriendinnen. Ook wel vluchtgedrag, want als ik niet thuis was voelde ik mij niet alleen en hoefde ik deze strijd niet aan te gaan. Maar ik weet ook dat dit geen oplossing is. Dat ik moet leren alleen te zijn, maar dat ik ook moet leren om alleen dingen te doen. Alleen er op uit te gaan.

In september ging ik een weekend naar Utrecht, niet alleen maar ik was wel een hele dag alleen. Ik voelde dat ik het heerlijk vond om lekker mijn eigen ding te doen. Ik ging na het hotel ontbijt eerst richting de kruidvat. Hier haalde ik een bruisbal, iets lekkers om te eten en te drinken. Ik besloot daarna om het bad vol te laten lopen in het hotel. Ik pakte mijn boek mee en besloot hier lekker lang in te gaan liggen. Ik had een late check-out bij het hotel, wat ideaal was. Na mijn bad besloot ik alleen te gaan lunchen. Het voelde vreemd, maar besloot er maar lekker van te genieten met een glas wijn. En op dat moment voelde ik; de weekenden dat ik kindloos ben moet ik alleen dingen gaan doen, want hoe lekker is het om even met niemand rekening te hoeven houden?

Dit jaar heb ik al wat plannen gemaakt. Ik wil wat dingen alleen doen, op dit moment heb ik het volgende op mijn lijstje staan:

Het is een kort lijstje, vind ik zelf. Maar als ik kijk hoeveel plannen ik dit jaar al heb moet het er nog prima tussen passen. En wie weet voegen wij er volgend jaar nog wel veel meer aan toe.

Ben jij goed in dingen alleen doen en alleen zijn?

Facebook Comments