Happy momlife

IMG_1119
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Dit vond ik absoluut musthaves tijdens de babytijd

De babytijd in Huize N. ligt inmiddels al een flinke tijd achter ons. Ons kleinste meisje gaat namelijk na de zomervakantie officieel naar de basisschool. Toch krijg ik nog regelmatig reacties en mails wat ik nu echt fijne spullen vond tijdens de babytijd. Dus vandaag deel ik mijn tips met jullie!

Een tweede aankleedkussen

Tijdens mijn eerste kraamweek tipte onze kraamverzorgster dat het handig is om twee aankleedkussens te hebben. Ik had niet de kracht en energie om constant heen en weer te lopen. Wij besloten al snel dat dit een goede tip was en kochten een tweede aankleedkussen. Wij hebben bijna 10 jaar lang een aankleedkussen in de woonkamer gehad, dus dat het er leuk uit ziet is wel handig. Ik had altijd 3 aankleedkussenhoezen per kussen op voorraad aangezien kinderen nog wel eens rollen en ik dan snel wil kunnen vervangen.

Een draagdoek of draagzak

Vooral bij nummer drie was dit echt onmisbaar. Ik heb Fleur gedragen vanaf de kraamweek tot aan dat ze drie jaar was. In het begin droeg ik haar het liefst in een draagdoek, omdat je dit lekker fijn om zo’n klein lijfje heen kunt knopen. Daarna vond ik het voornamelijk heel fijn om haar in een draagzak te hangen. Dit gaat natuurlijk een stuk sneller. Toen Fleur 2 jaar was geweest ging ik over op een mei-tai. Deze ligt nu te verstoffen aangezien mevrouw heeft bedacht dat ze groot is.

Hydrofiele doeken

Ook hier kun je nooit genoeg van hebben! Echt hoor ik heb ze zo lang gebruikt. Ik had geloof ik minimaal 20 Hydrofiele doeken op voorraad (van die kleine) en dan nog een aantal van die XL varianten. Deze heb ik overigens nog steeds in de kast liggen. Handig voor mij naar de camping aangezien ze snel droog zijn. Toen de kinderen nog baby waren slingerden ze overal door het huis heen. Even snel spuug wegvegen, in het bedje, in de wandelwagen en natuurlijk voor naar het badje.

Stokke TrippTrapp

Dit is misschien niet de meest goedkope tip, maar wel één van de beste investeringen die je kunt doen als je een baby krijgt.  Wij hebben de stoel inclusief alle uitbreidingen gehad en altijd heel veel plezier van gehad. Nog steeds zitten Sofie en Fleur aan tafel op hun Tripp Trapp omdat het een stoel is waar je eigenlijk je hele leven op kunt zitten. Als Aron en Sofie er niet meer op zitten dan gaan ze uit elkaar op zolder, want wie weet wanneer je hem weer kunt gebruiken.

Speendoekje

Speendoekjes vind ik ook echt onmisbaar. Wij hadden een aantal van Little Dutch dit kwam vooral doordat ik de kleurtjes en printjes van Little Dutch onwijs leuk vind! Daarnaast is het een merk met goede kwaliteit producten. Een groot deel van het speelgoed bij Fleur kwam ook van dit merk en ik geef ook vaak iets cadeau hiervan.

Overslagrompers

Dit is ook zo’n geniale uitvinding. Baby’s vinden het namelijk niet fijn om iets over hun hoofd te krijgen. Met een overslagromper hoef je dit niet meer te doen. Je trekt het aan alsof het een jasje is. Super fijn voor de baby en een stuk makkelijker voor de papa en mama!

Wat vond jij onmisbaar tijdens de baby tijd? 

Facebook Comments

Share this post