Happy momlife

stom aan bloggen
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Dit vind ik stom aan bloggen!

Inmiddels ben ik al bijna 8 jaren aan het bloggen en heb ik aardig wat dingen meegemaakt met bloggen. Nu is het zelfs zo dat het bloggen mijn werk is en dankzij het bloggen kan ik bij mijn kinderen thuis zijn. Wat een geluk toch? Maar naast al die leuke dingen zijn er ook dingen die ik stom vind aan het bloggen. 

1// Wat met stip op nummer één staat is het onbegrip van mensen wat ik regelmatig krijg. Mensen die niet door hebben hoe hard ik (soms wel) iedere dag aan het werk ben. Niet zozeer met alleen maar teksten schrijven en foto’s maken, maar ook mails beantwoorden en ervoor zorgen dat ik zichtbaar ben. Zo ben ik nu iedere avond bezig met het pinterest proof maken van mijn website. Terwijl ik dit doe kom ik blogs tegen die nodig herschreven moeten worden en zo blijf ik een lang lijstje met taken houden. 

2// Winacties vind ik ook irritant, sorry! Ik heb al zo vaak gehad dat ik achter bedrijven aan moest omdat prijzen niet opgestuurd waren. Vaak werd het opgelost, maar het kwam ook voor dat winnaars geen prijzen ontvingen of dat ze het verkeerde hebben ontvangen. Ik heb voor mezelf heel duidelijk afgesproken dat ik de verantwoordelijkheid voor prijzen vaak bij de bedrijven neer leg. Maar heb dit jaar besloten alle winacties zelf te versturen. Dit is trouwens niet het enige irritatie puntje hoor, ik vind winacties zelf ook veel gedoe. Ik moet namelijk alle namen invoeren in een systeem waar dan een winnaar uit komt rollen. En als er 20 mee doen is het nog wel te doen, maar zodra er meer mee doen is het dagtaak. 

3// Ik weet dat ik best heel slecht ben in Nederland, en waar ik kan probeer ik er ook echt op te letten. Wanneer ik meer ga verdienen met mijn blog wil ik iemand inhuren om mijn blogs na te lezen, maar op dit moment is dat nog te duur. Ik heb wel eens gehad dat ik reacties kreeg (meestal privé, sowieso al heel prettig) met de inhoud: “misschien moet je je blogs nog eens nalezen, want er zitten veel fouten in”. Ik reageer dan dat ik de fouten niet zie en vervolgens hoor ik niks weer. Ik vind feedback krijgen prima en vaak leer ik er ook van, maar feedback alleen is zo minimaal. Welke fout zie je? Help me out! haha zo kom ik verder, want vaak als iemand het heeft uitgelegd onthou ik het wel. 

4// Al een jaar worstel ik met mijn inspiratie. Na 8 jaar bloggen dacht ik alles al wel vertelt te hebben. Oké niet helemaal waar, want ik heb concepten genoeg klaar staan. Maar ik vind het wel lastig om onderwerpen te bedenken waardoor er zo nu en dan niks online komt te staan op mijn blog. Ik kies hier dan bewust voor, want ik wil geen inhoudsloze blogs plaatsen. 

5// Copycats is ook zo’n dingetje. Natuurlijk zijn er over veel onderwerpen al wel blogs geschreven, maar er zijn ook dingen niet geschreven of van die bloggers die precies overnemen wat jij hebt geschreven. Ik kan er een paar noemen waarbij ik regelmatig blogs gekopieerd zie worden. Jammer, want iedere blogger heeft zijn/haar eigen krachten. 

6// En dan nog zo’n irritatie puntje die bijna alle bloggers wel herkennen. Om mijn blog draaiende te kunnen houden heb ik samenwerkingen nodig. Voor deze samenwerkingen heb ik een tarievenkaart opgesteld waar bedrijven direct kunnen zien wat ik vraag en wat ze er voor terug krijgen. Onderhandelen is natuurlijk altijd mogelijk, maar dan wel realistisch. Om een voorbeeld te geven; bedrijf x wil dat ik voor €50,- een blog schrijf. Mijn tarief ligt daar ver boven, maar volgens hun kunnen ze echt niet hoger zitten qua tarief. Jammer voor dat bedrijf, want voor €50,- kan ik geen blog schrijven. Mijn site is namelijk meer waard.

Zo volgens mij heb ik nu wel genoeg geklaagd! Zal ik binnenkort ook delen waarom ik het juist wel leuk vind? 

Facebook Comments

Share this post