Happy momlife

shutterstock_465844010
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Dit moet je niet vergeten in je vluchtkoffer

Hier zullen geen baby’s meer komen, maar toch blijf ik geïnteresseerd in zwangerschappen en alles wat er bij hoort. De vluchtkoffer is zo’n ding dat ik echt leuk vind om over na te denken haha! De laatste keer had ik hem bijvoorbeeld niet klaar staan, omdat ik de stijfkop absoluut geen ziekenhuis bevalling wilde hebben. Het enige dat ik klaar had liggen was het geboortepakje, zodat hij in beide situaties gepakt kon worden. 

Wel had ik een lijst klaar liggen hoor met alle items die mee zouden moeten naar een ziekenhuis bevalling. Ik wilde deze blog graag schrijven om andere moeders in spé te helpen bij het pakken van hun ziekenhuistas, beval tas, vluchtkoffer hoe je hem ook maar wilt noemen.

Voor mama

De tas: Ik had bij Aron een weekendtas klaar staan en bij Sofie een trek koffer. Dit leek mij namelijk veel handiger en alles kon hier in. Een handige grote tas dus.

Je portemonnee: Handig om je id kaart bij je te hebben en natuurlijk wat contant geld

Je toilettas: Make-up reiniger, dagcreme, shampoo en conditioner, zeep, body lotion, deodorant, tandenborstel, tandpasta, flosdraad

Labello: Of een andere lippenbalsem het is namelijk erg droog in het ziekenhuis. Ik heb altijd Labello cherry, zodat ik ook direct wat kleur heb haha!

Make-up tasje: Dit is echt niet nodig hoor, maar na de vlugge droom bevalling van Sofie vond ik het wel fijn om wat make-up op te doen. Wat er in zat? Mijn BB Cream, een bronzer, wenkbrauw penseel en mascara en ik vond het echt heel fijn! Bij Fleur had ik er echt geen behoefte aan om mezelf na de bevalling op te maken haha!

Haar items: Denk aan elastiekjes, misschien wel een haarband, een borstel en droogshampoo!

Slippers: Handig voor onder de douche in het ziekenhuis of wanneer je nog even een rondje wil lopen in het ziekenhuis.

Sokken: Ik had ze iedere bevalling klaar liggen, maar bij alle drie niet gebruikt. Het blijkt namelijk dat vrouwen koude voeten hebben tijdens de bevalling. ze adviseren daarom lekkere warme sokken mee te nemen.

Borstvoedingskleding: Dit is natuurlijk alleen nodig wanneer je borstvoeding gaat geven. Ik had een voedingspyjama, een voedingsbh en handige kleding meegenomen in mijn koffer.

Een naar huis outfit: Ik had een fijne trui met legging in mijn tas gedaan

Boxers van je man: Ik heb bij alle drie de kinderen de oude boxers van Ro gedragen. Zo had ik lekker veel ruimte voor de vrachtschepen die men kraamverband noemt. Maar je kunt er ook voor kiezen om boxers te kopen in een grote maat.

Een badjas: Ik had een korte badjas gekregen van de Zeeman. Fijn voor na de bevalling als je weer een beetje in beweging bent. De tweede keer heb ik hem niet meegenomen, omdat ik had verwacht hem niet nodig te zijn. Mocht je langer moeten blijven dan is het wel fijn.

Je telefoon, oplader: Ik zit te kijken naar een Iphone Xs. Een telefoon met goede camera lijkt mij wel handig voor bij een bevalling. Deze website van mobiel.nl is trouwens heel handig als je mobiele providers wilt vergelijken. Daarnaast neem ik natuurlijk ook mijn oplader mee met een extra lange oplaad koord.

Voor de baby:

Kleding: Ik had voor alle kinderen meerdere pakjes bij me. Ieder pakje zat in een ziplock zakje en dit ziplock zakje stond op waar het voor was. Zo had ik op het geboorte pakje staan dat deze aan moest en op het grotere geboorte pakje stond dat dit het reserve pakje had. Ik had bij ieder setje een broekje, truitje, romper, sokjes en mutsje. Zo hoefde niemand te zoeken en lag alles klaar. Daarnaast had ik mijn Wikkeldoek va Noddles bij me. Ik vind de wikkeldoek/dekens in het ziekenhuis zo lelijk haha!

Auto stoel: Die moet natuurlijk ook mee! Bij ons lag hij vanaf week 36 standaard in de kofferbak bij alle drie de kinderen haha!

Voor papa: 

Reserve kleding

Een toilettas met zijn eigen benodigdheden

Sokken en ondergoed

Snacks

Extra’s 

Ipad/ Laptop: Als je bevalling lang duurt wil je misschien nog wel een serie kijken of je man werken. Hé je weet nooit hoe het loopt.

Camera: Dit hoeft natuurlijk niet, maar deden wij wel. Mijn camera ging mee, mijn SD kaart was leeg en de batterij opgeladen.

Het vluchttasje voor broers/zussen

Naast onze eigen tas moesten wij ook vluchttasje voor de kinderen in pakken. Deze stonden dus bij de vluchtkoffer, zodat ze zo konden vertrekken.

Hier zaten een aantal outfits voor de kinderen in

Luiers en billendoekjes

Sokken en schoenen

Tandenborstel en tandpasta

Misschien staan er wel dingen bij die jij niet nodig gaat hebben of missen er dingen die jij wel nodig had. Iedere bevalling en iedere moeder is natuurlijk anders. Zorg ervoor dat je tas op tijd klaar staat, zo rond de 36 weken. Ik had een post it op de deur voor de items die wij last minute nog moesten pakken (de camera en telefoons bijvoorbeeld)
Facebook Comments

Share this post