Happy momlife

IMG_1318
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Dit leerde ik in 2018

Het zit erop, weer een jaar voorbij en weer een heleboel levenservaring opgedaan. Sommige ervaringen zag ik aan komen maar sommige ook niet. Een aantal dingen die ik leerde hebben veel indruk op mijn gemaakt. Lees snel verder wat ik dit jaar leerde. 

Volg je moeder gevoel!

Toen Sofie in juni heel erg ziek werd riep ik direct al dat het niet goed was, maar toch bleef ik het proberen. Uiteindelijk werd ze zo ziek dat ze opgenomen moest worden en een sonde kreeg. Ik wist op dat moment dat als ze in het ziekenhuis zou komen dat ze een sonde zou krijgen en dit klopte. Ik wist dat haar lichaam even gerest moest worden en dit was de enige manier waarop het kon. Misschien dat ik het bellen naar de hap daarom wel uitstelde. Uiteindelijk leerde ik te luisteren naar mijn moeder gevoel want dit klopt.

Vriendschappen 

Ook qua vriendschappen was het een bijzonder jaartje. Vriendschappen waarvan ik niet verwacht had dat ze er niet meer zouden zijn, zijn opeens voorbij. En een vriendschap waar ik je 5 jaar geleden nog om zou uitlachen bloeide op. Ook heb ik veel etentjes gehad met vriendinnen en heb ik weer contact gekregen met een vriendin waar ik eerder heel goed contact mee had.

Het werkt pas als je echt wil! 

Afgelopen jaar heb ik meerdere pogingen gedaan om af te vallen en weer fitter te worden. Maar iedere poging faalde hard. Ik was er niet aan toe, had te weinig slaap om mezelf over te geven aan al het gezonde eten (dom ik weet het). Inmiddels ben ik wel op dit punt en let ik goed op wat ik eet, zelfs tijdens de feestdagen.

Om jezelf denken 

Maar de belangrijkste les van 2018 was dat ik meer om mezelf dacht. Dat ik vaker tijd voor mezelf inplande en meer dacht om mezelf. Ik ging weer vaker alleen de deur uit en plande naast het werken ook me-time in om even bij te komen. Een pamper sessie in de badkamer of lekker een boek lezen op de bank ik genoot er enorm van. Komend jaar wil ik dit nog verder uitbreiden, maar dat moet goed komen met opgroeiende kinderen haha!

Op naar een nieuw jaar met vast en zeker weer een heleboel lessen. 

Facebook Comments

Share this post