Happy momlife

close up photography of hands and feet
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Dit kan je doen tegen voetschimmel en schimmelnagels

Jouw mooie voeten verdienen wat zonnestralen! Elke dag word je wakker met twee gezonde, sterke voeten waarop je weer een nieuwe dag mag starten. Maar wat als je nu wakker wordt met voetschimmel of erger nog: schimmelnagels? Deze schimmels zijn vervelend en moeilijk om vanaf te komen. Maar, gelukkig ben je niet de enige. Veel mensen hebben last van voetschimmel en schimmelnagels. Gelukkig zijn er opties die je er tegen kunt doen. In dit artikel geven we enkele van de beste manieren om ze te behandelen. Lees dus verder om meer te weten te komen!

close up photography of hands and feet

Hoe ontstaan deze schimmels?

Helaas komen schimmelinfecties van de nagels vrij vaak voor. De schimmel begint meestal in het nagelbed als een witte of gele vlek. Na verloop van tijd kan de nagel er dikker door worden, geel of bruin worden en broos worden. Als de infectie niet behandeld wordt, kan dit zich uitbreiden naar andere nagels en zelfs naar de huid rond de nagels. Dat willen we natuurlijk voorkomen! Hoewel er voorgeschreven medicijnen zijn die schimmelinfecties en specifiek schimmelnagels kunnen behandelen, zijn er ook een paar dingen die je thuis kunt doen om de infectie te helpen voorkomen of behandelen.

Houd je voeten schoon en droog 

Eén van de belangrijkste dingen die je kunt doen is je voeten schoon en droog houden. Dat klinkt makkelijker gezegd dan gedaan, maar het helpt echt! Dat betekent dat je ze regelmatig met water en zeep moet wassen en ze na het baden of zwemmen goed moet afdrogen. Je moet ook vermijden nauwsluitende schoenen te dragen, want die kunnen een omgeving scheppen die bevorderlijk is voor schimmelgroei. Als je voeten toch zweterig worden, zorg dan dat je zo snel mogelijk schone sokken aantrekt. Bovendien moet je proberen om geen handdoeken of andere persoonlijke voorwerpen te delen met iemand die voetschimmel of schimmelnagels heeft. Voorkomen is beter dan genezen. 

Laat je voeten weken 

Als je al een schimmelinfectie hebt, zijn er een paar zaken die je zelf kunt doen om het te helpen opruimen. Een huismiddeltje is om je voeten dagelijks 30 minuten in een oplossing van gelijke delen azijn en water te weken. Je kunt ook proberen om tea tree olie of oregano olie op de aangetaste nagels aan te brengen. Met de juiste behandeling zullen de meeste schimmelinfecties uiteindelijk verdwijnen. Zeg gedag tegen voetschimmels en zeg hallo tegen mooie, zachte voeten! 

Facebook Comments

Share this post