Happy momlife

shutterstock_774367549
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Dit heb ik standaard in mijn voorraadkast

Ik heb altijd een ruime voorraad in mijn kast staan. Vooral met droge spullen waar ik wel een hele maaltijd mee kan maken. Helemaal nu met al die ziektekiemen zorg ik er voor dat er van alles op voorraad is. Ik ben namelijk niet bang voor het corona virus, maar wel bang dat er een chaos in de winkels komt. Ik zorg er voor dat wij hier geen last van zullen hebben. Ik heb daarom een ruim gevulde voorraadkast die ik wekelijks aanvul. Ik ga vertellen wat ik er standaard in heb zitten.

♦ Rijst – Met rijst kun je een heleboel gerechten maken waar je niet zoveel extra’s voor nodig hebt. Ik heb hier altijd standaard een grote verpakking van op voorraad
♦ Wraps – Het zelfde eigenlijk als met de rijst, je kunt hier veel mee maken (zelf lekkere tussendoortjes met suiker en kaneel)
♦ Pasta – Een pastasalade? Of een warme pasta. Ga je voor vega dan kun je er ook voldoende blik groente aan toevoegen.
♦ Kidneybonen, Mais, Witte bonen – Dit eten wij sowieso veel en wil ik ook altijd op voorraad hebben. Hier kan ik altijd wel wat mee bedenken namelijk.
♦ Tomatenblokjes – Dit gooi ik door pasta’s, ovenschotels en als het moet door een soepje
♦ Passata – Ook dit gooi ik door pasta’s, ovenschotels en soepjes heen. Ideaal voor van alles.
♦ Zongedroogde tomaten en geroosterde paprika – Dit is ideaal om in gerechten te gebruiken, zoals bijvoorbeeld ovenschotels.
♦ Tonijn uit blik  – Lekker lang houdbaar en lekker door maaltijden heen
♦ Italiaanse kruiden – Dit is mijn meest gebruikte kruiden mengsel
♦ Paprikapoeder – Dit kun je in veel recepten gebruiken
♦ Kerrie poeder – Dit doe ik vaak door de soepjes heen
♦ Kaneel – Voor bak recepten
♦ Uienpoeder – Ik kan niet tegen verse uien maar wel tegen uienpoeder
♦ Knoflookpoeder – Omdat dit makkelijker is dan knoflook
♦ Bloem – Om lekker mee te kunnen bakken
♦ Havermout – als er geen ontbijt meer is heb je nog altijd havermout
♦ Cacao – Om mee te bakken
♦ Honing – Voor door gerechten, in de thee of als lepeltje bij keelpijn.
♦ Rozijnen – Als snack voor de kinderen en mij
♦ Sojasaus – Hier kun je veel mee marineren. In combinatie met basterd suiker bijvoorbeeld. Lekker!
♦ Mosterd – Ook een hele fijne smaakmaker
♦ Olijfolie – Om in te bakken of om te gebruiken als basis voor je dressing
♦ Bouillonblokjes – Als basis voor soep of om pasta en/of rijst in te koken
♦ Ranja – Onze kinderen drinken graag ranja dus dit heb ik altijd op voorraad
♦ Water – Ook hier heb ik een paar flessen van in de kast staan
♦ Cristal Clear – Dit drinken wij tegenwoordig als frisdrank en staat ook altijd ruim in de kast
♦ Thee biscuitjes – Bij de lidl verkopen ze groot verpakkingen die echt ideaal zijn in de voorraad kast.
♦ Crackers – Ook handig als je geen vers brood meer hebt haha!
♦ Houdbare melk – Fleur drink elke dag een flesje melk (nog) en je kunt het gewoon handig gebruiken in veel dingen.
♦ Pannenkoekenmix – Wel alleen met water toevoegen in het geval je geen verse eieren meer hebt.

Heb jij ook een nood voorraad? 

Facebook Comments

Share this post