Happy momlife

Betoverende Werelden HR
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Disney on ice | Report

Voor veel gezinnen is dit inmiddels een traditie geworden. Samen naar de show van Disney on ice! Xo ook voor Joyce en haar gezin. Al een aantal jaren op rij gaan zij met elkaar hier heen alleen dit jaar liep dat even anders. Helaas konden zij niet heen. Toen zij op een avond appte of ik misschien heen wilde antwoorde ik direct met JAA!!! Met een peuter in huis die stapel gek is op Mickey en Goofy wist ik zeker dat dit een succes zou zijn. Omdat het om 19:00 zou starten en wij wisten dat Jonah dat niet zou redden heb ik nog een vriendin en haar dochtertje mee gevraagd. Helemaal gezellig.

Ik had natuurlijk mijn huiswerk gedaan en al verhalen gehoord over eerdere jaren van Disney on ice maar toch wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten. Toen we aankwamen in Ahoy was ik verrast. Ik had de ijsbaan waar al het spektakel op zou plaats vinden groter verwacht! Met 3 tribunes er omheen kwam het een beetje knus over. Wat voor ons een beetje tegen viel waren de tribunes. De stoeltjes staan dicht op elkaar waardoor je je benen niet heel gemakkelijk kwijt kan en ze schelen weinig in hoogte. Dit betekend dat een kind achter een volwassene erg weinig kan zien en dat is vervelend. Want je gunt iedereen natuurlijk een goede voorstelling.

Maar van dit kleine puntje van kritiek over naar de voorstelling. Een voorstelling gepresenteerd door Mickey en Mini. Ik had verwacht dat Luka met zijn 2,5 jaar dit misschien nog wel een beetje spannend kon vinden maar het was direct HEY MAMA MICKEY!!! De glunderende gezichtjes gedurende de hele show zeiden ons genoeg. Het was een succes!

Aan Woody en Buzz Lightyear de eer om de show af te trappen met een spannend verhaal. Daarna sprongen we in het diepe met Ariel. Voor mij was dit het hoogtepunt, de kostuums, de sfeer die neergezet werd ik vond het prachtig. Met de bekende nummers uit de film werd je echt mee genomen op een reis onderwater.

Tijdens een korte pauze struinde we nog even langs de souvenirs. Prachtig was ze er allemaal verkopen maar de prijzen. Daar schrok ik wel even van. Je bent natuurlijk niet verplicht wat te kopen dus hoe en wat je daarmee doet is geheel aan jezelf.

Na de pauze trapte Bliksem McQueen af met een spetterende aftrap. Een autorace op het ijs dat is natuurlijk spektakel! Met stoere knallen was je er zo weer helemaal bij! Ik hoorde van een vader naast mij dat het voor hem niet zo nodig had gehoeven maar voor Luka is “Cars-auto” een beetje het zelfde als voor de meeste meiden Elsa, Anna en Olaf zijn. Tijdens dit stuk van de show stond mijn peuter te stuiteren te springen. Hij vond het geweldig.

Na de autorace was het dan zover. Het moment waar ons vriendinnetje die mee was echt op had gewacht. Anna kwam het podium op en het verhaal van Frozen was gestart. Leuk om om je heen dan te voelen en te horen hoe Frozen leeft onder de kinderen. Toen Olaf op kwam was het helemaal feest! Nooit geweten dat die vriendelijke sneeuwpop zo populair is! Frozen was een prachtig einde met Elsa en het misschien wel mooiste liedje dat Disney kent.  Ook nu stond mijn lieve peuter weer uit volle borst mee te zingen en hij niet alleen. Alle kindjes om ons heen vonden het overduidelijk prachtig.

En dat was voor mij het hoogtepunt al die stralende gezichtjes om mij heen. Toen we naar buiten liepen hadden we het er over. Wat vonden we nou van de show? Wij miste vuurwerk en andere toeters en bellen, maar is dit echt nodig? Onze conclusie? Nee, dit heeft deze leuke show absoluut niet nodig. Gedurende de hele voorstelling hebben we lachende gezichtjes gezien, grote ogen, kinderen die genoten. Door voorstelling is fantastisch en met meer vuurwerk en spektakel was het misschien zijn doel voorbij gevlogen. Dan hadden onze kinderen in elk geval een stuk minder zelf kunnen genieten van deze voorstelling omdat zij het misschien dan te spannend gevonden hadden.

Kort om wij hebben een geweldige avond gehad bij Disney on ice en echt genoten! Een aanrader voor het hele gezin! Dank je wel Joyce.

Disney on ice is op de volgende plekken te zien:

Ahoy – Rotterdam 13-17 december

Jaarbeurs – Utrecht 23-26 december

Rai – Amsterdam 28 – 30 december

Facebook Comments

Share this post