Happy momlife

HOERA!
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Dirty 30 feest organiseren

Mijn man zal dit jaar 30 worden en ik roep al heel lang dat hij op zijn 30ste een feestje van mij krijgt. Stiekem gewoon om dat ik dit zelf heel erg leuk vind haha! Maar Dit jaar is het zijn beurt, nog beter gezegd over een maand is het zijn beurt. Hij weet dat hij een feestje krijgt, maar wanneer dat is nog een grote verrassing. En nog een voordeel hij leest mijn blog niet dus ik hoef mij geen zorgen te maken als ik mezelf verspreek. 

Locatie of in de tuin?

Het eerste waar je over na moet denken bij een groter feest is de locatie. Doe je het in de tuin? Of kies je toch liever voor een locatie? Wij vieren verjaardagen en feestjes eigenlijk altijd ‘gewoon’ in de tuin. Nu zijn wij natuurlijk net verhuisd en is de tuin nog niet helemaal in orde, maar een feest geven in de tuin moet wel lukken. Het is gewoon goede motivatie om de tuin een beetje op orde te maken.

Decoratie 

Natuurlijk zal ik ook slingers ophangen, ballonnen op blazen en misschien een spandoek ophangen voor de deur? Ha nee dat gaat Ro zeker weten te ver. Maar versieren doen we natuurlijk wel. Ook hang ik wat lampjes op in de partytent, zodat het ’s avonds ook sfeervol is en iedereen nog lekker kan blijven hangen.

Eten en drinken?

Ga je zelf de catering verzorgen? Of ga je een bedrijf inhuren om alles te regelen? Bij Ro zijn verjaardag hebben wij eigenlijk altijd een BBQ en ik vermoed dat dit nu ook weer gaat gebeuren. Ik ga dan vaak naar onze Duitse buren om braadworsten en hamburgers te halen, haal diverse soorten brood in huis en maak nog wat lekkere salades. Daarbij serveer ik natuurlijk ook nog wel wat te knabbelen en zorg ik ervoor dat er marshmallows zijn voor bij de vuurkorf. Taart slaan we over, veel mensen hoeven geen taart en de tijd dat het feest begint is het ook al later in de middag.

Drinken zal er voldoende zijn, wijn bier fris alles behalve koffie en thee! haha. Dat doen mensen nog maar even thuis. Ik vind koffie en thee eigenlijk altijd heel veel gedoe met verjaardagen je bent zo lang bezig met de koffie rondes en thee maken dat je amper tijd hebt om sociaal te doen met je visite. Dus fris en borrels genoeg!

Thema?

Ha! En weet je wat een feest echt compleet maakt? Een thema natuurlijk! Ik heb een aantal leuke thema’s voor je opgezocht:

 • Het gekke hoeden-feestje
 • 90’s feestje
 • Fout feest
 • Grieks feest
 • Black and white
 • Disco fever
 • Hawaii
 • Hollands
 • Halloween
 • Hollywood
 • Not New Years Eve
 • High school stereo types
 • Oktoberfest
 • Superhelden
 • Glitter & Glamour
 • Cowboys & Indianen
 • Beroepen

Oja! Vergeet natuurlijk niet om de buren even in te lichten als je het feestje in de tuin gaat houden. 

Facebook Comments

Share this post