Feestdagen kerst

Deze dingen moet je zeker doen met kerst | Advent of Joy

Oh nog een paar dagen en dan is het echt kerst. De leukste dagen zitten er aan te komen en dan is het opeens weer voorbij. Het moment om alles eruit te halen met de leukste activiteiten waar je natuurlijk nu ook al mee kunt beginnen om alvast in de stemming te komen. Ik maakte een lijstje met dingen die je (volgens mij) echt moet doen tijdens de kerst. 

♥ Kerstkoekjes bakken – Dit is echt een must do met kinderen, zelfs als je net als ik echt een hekel hebt aan koekjesdeeg kneden. Kinderen vinden het geweldig en de koekjes zijn vaak ook vet lekker.

♥ Kerstboom versieren – Al hoop ik dat wanneer dit blog online komt je de kerstboom al versierd hebt. Zo niet ga dat doen! haha Zo gezellig en zo leuk om te doen met kids.

♥ Non stop kerstliedjes luisteren – Vanaf 1 november is het zonder excuus toegestaan om kerstliedjes te luisteren. Als je op 19 december nog weinig kerstliedjes hebt geluisterd doe je toch echt iets verkeerd en moet je nodig de advent of Joy kerst playlist op spotify gaan luisteren.

♥  Kerstkaartjes versturen – Tegenwoordig versturen wij allemaal veel te weinig kerstkaartjes en ontvangen wij er ook minder. Tijd om hier verandering in te brengen en gewoon weer een shitload aan kaartjes te versturen. Wij verstuurden in ieder geval weer een leuk kaartje met onze kuikens erop.

♥ Een kerstboek voorlezen – Je hebt er een hele hoop zoals bijvoorbeeld het boek van Woezel en Pip of het boek O deneboom wie kent hem niet van vroeger? Er is in ieder geval genoeg keus om over voor te lezen. Dus waarom zou je het niet doen?

♥ Kerstfilms kijken – Dit is iets waar ik mee begin vanaf begin november en waar ik mee door ga tot en met tweede kerstdag. Op netflix staan er een hele hoop en ik deelde al een lijstje met de films die ik dit jaar tegen kwam.

♥ Bord spelletjes spelen – Belachelijk eigenlijk dat dit alleen met kerst zou moeten, dit moet je het hele jaar doen. Maar als je nog een leuke activiteit nodig hebt om kerstavond door te komen dan moet je zeker een aantal bordspelletjes gaan spelen. Ik deelde de leukste voor volwassene en voor kinderen.

♥ Een lelijke kersttrui dragen – Wij hebben sinds een paar jaren een eigen kerstdag en dat vieren wij in onze trainingsbroeken met een foute kerstrui en alle kerst eten dat er nog in huis te vinden is.

Een gezinsfoto maken – Elk jaar maken wij voor de kerstboom een foto van ons gezin hoe hij op dat moment is. Leuk om zo je gezin te zien groeien.

♥ Gourmetten – Ha! Echt wel gourmetten hoort echt bij kerst dus één van de drie dagen (kerst begint al met kerstavond) moet de gourmet op tafel.

Wat vinden jullie echt leuk om te doen tijdens/met kerst? 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

No Comments

Leave a Reply