Happy momlife

img_6380
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Dingen die je moet regelen als je op vakantie gaat met kleine kinderen

Ga je op reis met kinderen? Dan moet je natuurlijk een heleboel regelen voor je gaat vertrekken. Welke documenten heb je nodig? Heb je een visum nodig voor het land waar je heen gaat? Heb je het juiste reisdocument? En wat moet je inpakken? Ik deel een aantal handige dingen die je niet moet vergeten voordat je op reis gaat met je kinderen. 

De juiste documenten zoals bij voorbeeld een Visum

Nadat je je reis hebt geboekt moet je natuurlijk kijken welke documenten je nodig hebt om te reizen. Ga je buiten Europa dan heb je voor het land vaak een visum nodig. Laten we als voorbeeld Nieuw-Zeeland nemen. Voor Nieuw-Zeeland moet je een visum aanvragen via de ambassade. Dit kan natuurlijk heel gemakkelijk via visumbuitenland. Je geeft aan wanneer je gaat reizen en hoe lang je gaat reizen en je vult nog wat gegevens in die ze nodig hebben voor je aanvraag. Wat ik zelf handig vind is dat je voor je hele gezin alles in één keer kunt aanvragen. Je hebt voor verschillende landen een Visum nodig, denk bijvoorbeeld aan Canada, Turkije en Amerika bijvoorbeeld. Een visum is een officiële toestemming een land binnen te reizen en in dat land te verblijven. Een visum wordt afgegeven door het land waar de reiziger naartoe gaat. Op deze manier kan dat land controle uitoefenen op wie het land binnenkomt. De meeste visa bevatten voorwaarden voor het bezoek. Vaak is een visum beperkte tijd geldig, na uiterlijk die tijd moet je het land verlate (standaard toeristenvisa voorzien hiervoor meestal 90 dagen).

Een goed reisdocument

Naast een visum is een reisdocument ook van groot belang als je buiten Nederland gaat. Denk hierbij aan een ID kaart of een paspoort. Afhankelijk van waar je reis naar toe gaat weet je welk reisproduct je nodig hebt. Reist je kind alleen of met één ouder? Dan heb je ook nog een officieel toestemmingsformulier nodig van de andere ouder. Dit voorkomt gedoe bij controle.

Reisverzekering

Ook een goede reisverzekering is erg belangrijk als je op reis gaat met kinderen. Een ongelukje zit in een klein hoekje en je wilt wel de juiste (medische) hulp tijdens je vakantie krijgen. Vaak zijn je kinderen gewoon meeverzekerd, zolang ze thuis worden. Maar check dit natuurlijk wel even goed, want je wilt niet voor verrassingen staan tijdens je vakantie.

Inpakken maar! 

En dan is het tijd om in te pakken. Naast een heleboel kleding, zwemspullen etc. Zorg ervoor dat je voldoende kleding bij je hebt. Wij wassen altijd tijdens onze vakantie, maar ik kan ook goed begrijpen wanneer je dit niet wilt doen als je op vakantie bent. Daarnaast neem ik ook speelgoed mee. Praktisch speelgoed wat je makkelijk in een koffer kunt doen doen. Denk hierbij aan zo’n uitwisbaar tekending, kleine auto’s en barbies bijvoorbeeld.

Reisapotheek 

Neem ik ook altijd een reis tas mee met mijn thuis apotheek. Dit mag je ook niet allemaal zomaar meenemen. Sommige medicijnen zijn namelijk verboden in andere landen. Online kun je makkelijk uitzoeken wat je wel en niet mee mag nemen. Je kan vaak ook een verklaring meekrijgen vanaf de huisarts dat je een medicijn nodig hebt. Maar een standaard pleister mag natuurlijk altijd mee in je koffer. Als je medicatie mee neemt doe dit dan altijd in de originele verpakking. Vergeet ook geen tekentang mee te nemen en een thermometer.

Hebben jullie al reis plannen? Waar gaan jullie dit jaar heen? Ik ben benieuwd! En heb je nog aanvullen wat je niet  vergeten moet als je op reis gaat met kinderen? Heb jij nog een tip? Laat het weten dan kan ik dit lijstje aanvullen. 

Facebook Comments

Share this post