Happy momlife

shutterstock_770831893
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Diepvries groente goedkoop en gezond?

Vorige week deelde ik een tip op instagram tijdens het koken en toen kreeg ik best veel verbaasde reacties. Er waren namelijk een heleboel mensen die niet wisten dat groente uit de vriezer net zo gezond of soms zelfs gezonder zijn dan verse groente. En dat terwijl het vaak ook nog eens goedkoper is. Ik ga je hier mee over vertellen. 

Wij eten eigenlijk altijd verse groente of diepvries groente. Groente uit pot komt hier (op witte bonen na) niet in huis. Ik kies namelijk voor gezonde groende, met vitamines, mineralen en voedingsvezels en niet voor extra suiker en zout. Voorheen kocht ik ook geen diepvries groente, omdat ik dacht dat het niet gezond was. Maar nadat ik wat onderzoek had gedaan ontdekte ik dat dit toch best een goede keus is.

Diepvries groente zijn wat mij betreft echt ideaal. Ik koop vaak sperziebonen en broccoli uit de diepvries om door schotel te gebruiken. Het is vaak al in ideale porties gesneden en de boontjes zijn al gedopt. Binnen enkele minuten heb je je groente ook gaar en dat vind ik zelf ideaal.

Na de oogst worden deze groenten direct ingevroren. Hierdoor gaan er geen vitamines of mineralen verloren, ook alle andere voedingstoffen gaan niet verloren. Bij verse groente kan dit minder worden doordat dit een aantal dagen bij de groothandel of in de winkel ligt. Hierdoor kan een deel van de vitamines vervliegen.

Nog een voordeel is dat de diepvries groente lekker lang houdbaar zijn. Ik heb tegenwoordig altijd een paar soorten in huis voor nood situaties haha!

Niet alle diepvriesgroente zijn gezond. De meeste bevatten alleen de groente, maar sommige varianten hebben extra toevoegingen die je niet nodig hebt. Zoals bijvoorbeeld de rode kool van de Jumbo. In zo’n geval kies ik zelf voor de verse variant. Maar dit is een afweging die je zelf kunt maken.

Goede tip!

Diepvriesgroenten zijn dus een hele goede keuze. Lees wel altijd even goed verpakking, maar als er niks extra’s aan toegevoegd is (zout, vet, suikers) is het een goede en goedkope alternatief voor dat gene wat je anders vers wilde kopen.

Kook jij net als ik regelmatig met diepvriesgroenten? Of kies je liever voor verse groente?

Facebook Comments

Share this post