Happy momlife

peuter streken
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Deze streken haalt onze peuter dagelijks uit

Onze oudste was een hele makkelijke peuter en eigenlijk had hij geen vervelende peuter streken. Maar de tweede is compleet het tegenovergestelde en heeft volgens mij alle peuterstreken in zich die je je maar kunt bedenken. Ik heb een dag bijgehouden welke streken onze peuter heeft uitgehaald en misschien zijn ze voor jou wel mega herkenbaar of kun jij je voorbereiden op wat komen gaat met je aanstaande peuter. 

  • Huilen omdat ze haar zin niet krijgt – Dit is een dagelijks vaker voorkomende situatie. Ze gooit zich dramatisch op de grond en begint te huilen alsof haar iets verschrikkelijks is aangedaan. Oké ergens begrijp ik het als iemand zegt dat je niet koekje nummer 10 mag opeten, maar oké.
  • Een schaal met eten maken – Ik maak wel eens een monkey platter voor de kindjes, omdat het zo gezellig staat en ze dan lekker veel kunnen proberen. Maar onze peuter bedenkt zich ook wel eens dat ze dit zelf kan doen. Vooral wanneer ik even op de wc zit.
  • Tandenpoetsen – Nu is tandenpoetsen niet zo heel erg, maar dit hoeft niet 5x per dag met een halve tube tandpasta erop toch?
  • De luier afdoen – Ook dit gebeurt een paar keer per dag. Nu zul je denken dan maak je haar toch zindelijk, maar dit ligt gezien haar ontlasting even anders.
  • Kleding uit haar kast trekken – De eerste ronde hebben wij ‘ s ochtends al.. Als ze wakker is gaat ze zichzelf aankleden. Zomerkleding voornamelijk in de herfst/winter en de winter/herst kleding in de zomer jip.. No Joke!
  • Handen wassen – Dit gebeurt ook een paar keren per dag niet erg als ze gewoon handen gaat wassen, maar ze wast gelijk mijn hele keuken en ze kan daarna weer een droge outfit aan, want ze is zeiknat.
  • Zelf brood smeren – Ook dit gebeurt bijna dagelijks. Vaak ben ik precies op tijd om een overdosis aan hagelslag te voorkomen, maar niet altijd en geloof mij dat er dan veel heel veel hagelslag op haar broodje zit.

Maar naast deze streken kan ze ook heerlijk spelen, knuffels geven en een lief peutertje zijn! 

Facebook Comments

Share this post