Happy momlife

img_5797
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Deze spelletjes deed ik vroeger en wil ik mijn kinderen leren

Wij hadden eerder altijd een hele gezellige wijk bij mijn ouders. Wij konden daar met z’n allen (meestal) heel leuk spelen en ik heb er ook echt leuke herinneringen aan. Nu Aron groter aan het worden is krijg ik steeds meer herinneringen terug en hoop ik dat hij ook zulke herinneringen kan gaan maken. De spelletjes die wij deden vond ik altijd super leuk (vooral land veroveren). Welke spelletjes speelden jullie graag?

Stoepranden

dit deden wij vroeger zo vaak! Samen met mijn zus of met iemand anders uit de wijk. De bal probeer je tegen de stoprand te gooien. Raakt ie de stoprand? Dan is het de kunst om de bal zo snel mogelijk te pakken, zodat je dichterbij mag gaan staan. Zodra je mis hebt gegooid moet je zo snel mogelijk terug anders mag je tegenspeler je afgooien.

Stand in de mand 

De speler gooit de bal recht omhoog en riept hier bij “stand in de mand en de bal is voor…(naam van een deelnemer). Iedereen behalve van wie de naam is genoemd rent hard weg. Behalve diegene waarvan de naam genoemd is. Diegene moet de bal pakken, als diegene hem heeft roept ie”stand in de mand” iedereen moet dan stil staan en mag niet meer bewegen. Diegene die de bal heeft mag nu drie stappen doen en de bal door iemands poortje proberen te gooien. Lukt dit? Dan is diegene aan de beurt. Anders mag de “roller” de bal in de lucht gooien.

Elastieken

Ook dit hebben wij in de wijk vaak gedaan. Allerlei verschillende spelletjes met elastieken. En als er niemand om te spelen was? Dan maakten wij de elastieken gewoon tussen twee poortjes. Geweldige herinneringen heb ik hier aan!

Annemaria koekoek 

Dit spelletje zie ik nog vaak voorbij komen. Eén iemand staat met zijn rug naar de rest toe (de rest staan aan de andere kant van het pleintje). Diegene die met de rug naar de groep toe staat roept hard “Annemaria koekoek” en de rest van de groep probeert heel dichtbij de roeper te komen. Is de roeper klaar met roepen? Dan mag je niet meer bewegen. De ‘Annemaria koekoek-roeper’ checkte of je capabel was. Zo niet dan kon je terug naar de startlijn.

Lummelen

Dit vond ik stiekem altijd echt een rot spel haha! Puur, omdat ik er niet goed in was/ben en ik mega slecht tegen mijn verlies kan haha! Je doet dit met minimaal drie spelers. Eén ervan in het midden en de andere twee (of meer) eromheen en dan moet je ervoor zorgen dat de lummel de bal niet te pakken krijgt. Is de bal gevangen? Dan is diegene die de bal gegooid heeft de lummel.

Landje veroveren

Je begint met het verdelen van de groep, 1 tikker en de spelers en het maken van een cirkel waar iedereen in kan staan (het start punt). De spelers rennen weg en de tikker telt tot tien. Zodra de tikker bij tien is mag niet meer bewegen alleen de in de richting van de tikker. Die mag namelijk de groep een beetje sturen net zolang tot ie kan tikken. Als de tikker iemand getikt heeft dan mag ie er een cirkel neerzetten en vanuit dit punt mag de tikker dan weer gaan tikken. De tikker mag net zolang door tikken tot ie iedereen getikt heeft of totdat iemand bij het startpunt is gekomen. Is het de tikker niet gelukt? Dan moet ie nog een keer de tikker zijn.

Verder speelden wij natuurlijk ook tikkertje en verstoppertje en dat spelen onze kindjes natuurlijk ook heel graag. Ik ben benieuwd of ze de andere spelletjes ook leuk gaan vinden. 

Facebook Comments

Share this post