Happy momlife

shutterstock_287736905
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Deze klussen moeten wij nodig eens doen

Volgens mij herkent elk huishouden het wel; van die klussen die je wel uitstelt tot later. Wij hebben ook van die klusjes en die klusjes blijven vaak te lang liggen. Zonde natuurlijk, want die klussen in huis maken het vaak wel net even af. Ik ben zelf niet zo handig met een boormachine bijvoorbeeld, dus ik laat het vaak aan Robert over, maar dat kan soms nog wel eens een periode duren.

De salontafel “pimpen”

Wij hebben een super simpele salontafel die iedereen vast wel in huis heeft, maar deze wil ik graag wat hipper hebben. Mooi met een laagje hout erop bijvoorbeeld. Ro heeft nog zoveel restjes hout liggen dat het wel mogelijk moet zijn om mijn tafel op te leuken.

Doeken ophangen

Ik heb enorm veel foto’s van onszelf en van de kinderen die ik dolgraag aan de muur zie. Maar wij hebben liever geen gaten in de muur dus er moet een manier gevonden worden om schilderijen veilig op te hangen  waarbij je ook nog handig de schilderijen of foto’s kunt verwisselen voor iets nieuws of iets anders. Wel zo handig als je gezin groeit (in de lengte hé niet meer in omvang :P).

Plinten 

Oké deze is niet zozeer op ons gericht aangezien wij tot dusver wel altijd plinten hebben gelegd. Maar om ons heen horen wij vaak mensen die de plinten een paar jaar naar de verhuizing nog steeds moeten aanpakken. Waarom eigenlijk? Want het is een makkelijk klusje at snel klaar is. Is dit bij jullie ook een klus dat blijft liggen?

De trap 

Dit vind ik zelf echt een rot klus die ook nog eens heel duur is als je hem mooi wilt hebben. Een trap is meestal iets dat niet echt heel mooi achter gelaten wordt. Meestal doordat er vloerbedekking op heeft gezetten bijvoorbeeld (jig! ) Jij als nieuwe bewoner mag dan mooi de lijmresten weghalen en dat is echt een rot klus.

De juiste decoratie 

Ons vorige huis voelde echt als een thuis met alle spulletjes die er stonden was het echt ons plekje. In dit huis krijg ik het niet gezellig en/of sfeervol ik hoop dat dit in ons volgende huis wel weer gaat lukken, want sfeer is zo belangrijk (vind ik). Ik merk dat wij veel verschillende decoraties hebben en ik wil dan ook dat het straks één geheel gaat worden. Ik heb nog een stapel cadeaubonnen liggen van interieur winkels die ik dan prima kan gaan uitgeven.

Kabels wegwerken 

Volgens mij hebben wij dit in ons vorig jaar nooit helemaal gedaan haha! Kabels wegwerken is zo’n klus die flink uitgesteld wordt of zoals in ons geval niet gedaan. En je tussendoor flink storen aan alle kabels die langs de muren klimmen. Het zijn net wilde planten zoveel kabels als wij op sommige plekken hebben

De zolder 

Als het eenmaal op zolder staat mis je het vaak ook niet. Tenminste dit geld voor ons. Wij hebben afgelopen weekend de dozen van zolder uitgezocht en er konden nog 5 dozen leeggehaald en weggegooid worden. SCORE! Die dozen komen weer van pas en de spulletjes hebben wij niet meer nodig.

Ik ben benieuwd welke klussen er bij jullie blijven liggen. 

Facebook Comments

Share this post