Happy momlife

1238522780494962524_img_1353
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Denemarken vakantie naar Romo

Een paar weken geleden stond na een jaar wachten onze Denemarken vakantie op de planning. Mijn ouders zijn over een maand 30 jaren getrouwd en samen hebben wij dit gevierd in Denemarken. Een mooie plek om heen te gaan voor de vakantie. Wij hadden onze accommodatie op Romo.

Romo

Romo is het breedste zandstrand van Europa en een ideale plek voor een strandvakantie. Nu was het toen wij heen gingen eind april en nog niet mega warm, maar prima weer om het strand te bezoeken. Het is een schiereiland en onderdeel van Nationaal Park de Waddenzee. En rustige omgeving, waar wij ook echt allemaal tot rust zijn gekomen.

Op Romo is een heleboel te doen, zo kun je met de auto op het strand rijden wat een hele toffe ervaring is. Ook zijn er veel mensen aan het vliegeren op het strand en worden en er veel strandactiviteiten gedaan, zoals blokarten. Op het eiland heb je twee stadjes, namelijk Lakolk hier heb je een paar winkeltjes en eetplekjes (super lekker ijs!) en je hebt Havneby, dit is de haven en ook hier vind je een aantal winkels, fietsverhuur en plekjes om te eten. Ook kun je vanaf Havneby met de veerboot naar Sylt, een Duits Waddeneiland.

Naar het vaste land

Je kunt makkelijk naar het vaste land. Ribe het oudste vesting stadje ligt op zo’n 30 minuten rijden. En voor LegoLand of Givskud Zoo ben je 1.5 uur onderweg. Ook prima te doen vonden wij. Alle drie plekken die je zeker een bezoekje moet brengen als je in de buurt bent. Ribe omdat het een mooie stad is om te bezoeken. Legoland, omdat het Legoland is natuurlijk! en GivskudZoo omdat het een toffe dierentuin is en zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Ons huisje 

Mijn ouders hadden het huisje via Dansk geboekt. Je kunt hier allerlei wensen aangeven en dan helpen hun je mee zoeken naar de geschikte accommodatie ideaal! Wij kwamen uit op het huisje op het schiereiland Romo en het huis was geel! Helemaal leuk dus. Het huisje, of beter huis had 4 slaapkamers, 2 badkamers en een ruime woon en eetkamer. Ook was er in de tuin nog een extra slaapplek hier hebben wij geen gebruik van gemaakt. In de tuin stonden wat speel attributen voor de kinderen en er waren genoeg zit plekken. Vanaf de achterkant van het huisje keek je zo richting de zee, mega rustgevend ik vond het echt heel fijn!

Ik ben niet zo dol op ijsjes, maar in Denemarken nam ik het wel. Ik at ijsjes met gesmolten marshmallow oh my dit moeten ze in Nederland ook gaan verkopen hoor! Daarnaast zijn de koekjes in Denemarken ook vele malen lekkerder, in Nederland neem ik altijd ijs in een bakje, maar voor een verse waffel maak ik graag een uitzondering (of twee, drie..vier)

Wij gaan nog een keer naar Denemarken. Er is nog zoveel te zien daar! 

Facebook Comments

Share this post