Baby 3.0 zwanger

Mijn deelname aan Moeders voor Moeders

Toen ik net zwanger van van baby 3.0 dacht ik na over moeders voor moeders. Ook van de verloskundige kreeg ik hier informatie over, maar ik wist niet zo goed wat ik moest doen. Bij Aron kon ik niet mee doen en bij Sofie besloot ik niet mee te doen door de angst voor een miskraam en de misselijkheid. Toch wilde ik ook een keer iets goeds doen tijdens mijn zwangerschap en besloot een poging te wagen. 

Wat is Moeders voor Moeders

Moeders voor moeders is een landelijke organisatie die stellen in Nederland helpt bij vruchtbaarheidsproblemen. Je kunt als zwangere deze stellen helpen door het inzamelen van je urine tot 16 weken zwangerschap. In deze periode van de zwangerschap kan uit de urine het hCG-hormoon gewonnen worden. Van dit hCG-hormoon worden geneesmiddelen gemaakt die kunnen worden gebruikt bij vruchtbaarheidsbehandelingen. Wil je meer lezen over en/of meedoen met dit geweldige initiatief? Kijk dan op de website www.moedersvoormoeders.nl 

Als je je hebt aangemeld zal de informatrice contact met je opnemen om een afspraak met je te maken. Vervolgens komt ze bij je langs en zal ze precies vertellen hoe meedoen in zijn werk gaat en beantwoordt ze al jouw vragen. Ook test ze jouw urine op de aanwezigheid van het hCG-hormoon en neemt ze een vragenlijst met je door. 

Van Moeders voor Moeders ontvang je één of meer opvang kannetjes en twee kratten met elk vier flessen om je urine in te bewaren. Je kunt dus elke dag een nieuwe fles gebruiken. Dat voorkomt nare luchtjes. Ook als je (fulltime) werkt kun je meedoen. Alle urine die je thuis kunt opvangen is welkom. Één keer per week komt een chauffeur (in een anonieme bus) de urine bij je thuis ophalen. Je hoeft hiervoor niet thuis te blijven. Een alternatief adres opgeven is ook mogelijk.

Mijn ervaring

Dit was de eerste keer dus dat ik besloot mee te doen. De flessen werden netjes elke week gebracht en achter het huis neer gezet ideaal. Ik kon ze dan vanuit mijn werk in huis zetten en zo weer vullen met mijn urine. De eerste weken ging het prima. Ik vulde de flessen op momenten dat ik vrij was en zette hem snel weer weg. Al snel kwam hier door de misselijkheid verandering in. Het opvangen van mijn urine werd een hele opgave, omdat ik de geur niet kon verdragen en ik stond te kokhalzen en soms zelfs moest overgeven. Hoe graag ik andere stellen ook wilde helpen ik kon het niet langer opbrengen om mijn urine op te vangen. Ik besloot na wat gekletst te hebben met Robert dat ik ging stoppen. Moeders voor Moeders heeft een handig online systeem waar je alles kunt doorgeven. Wanneer je bijvoorbeeld problemen hebt met het ophalen/brengen van de flessen kun je dit online aangeven, maar het afmelden was ook zo gedaan. In het systeem waar je als zwangere kunt inloggen kun je aangeven dat je stopt en dan stopt het hele proces automatisch.

Alle beetjes helpen en ik ben blij dat ik het deze keer wel geprobeerd heb. Ik snap heel goed dat veel vrouwen hier aan deelnemen, maar ook dat vrouwen besluiten het niet te doen. Gelukkig heb je hier tijdens je zwangerschap zelf een stem in. 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

5 Comments

 • Reply Kim

  Wat goed dat je hebt meegedaan! Ik heb tijdens m’n zwangerschap ook meegedaan. Hoe dankbaar het ook is, ik vond het een heel gedoe. Ook omdat ik m’n flessen naar een ophaalpunt in de buurt moest brengen.

  11/04/2017 at 7:32 am
 • Reply Cassandra

  Heel goed dat je dit doet Joyce! Ik kende het niet toen k zwanger was, mocht die tweede toch komen dan ga ik het ook doen

  11/04/2017 at 9:57 am
 • Reply Vlijtig Liesje

  Dat klinkt alsof ze het goed geregeld hebben daar! Fijn dat het zo makkelijk werkt!

  11/04/2017 at 10:53 am
 • Reply Gerdi

  Wat goed dat je toch nog een aantal weken mee hebt kunnen doen. Tijdens mijn tweede zwangerschap heb ik de weken vol kunnen maken, maar de lucht van die flessen begon mij ook steeds meer tegen te staan..

  11/04/2017 at 11:10 am
 • Reply Liess

  Hier anderhalve week volgehouden… werd al misselijk als ik de fles zag… vreselijk…

  11/04/2017 at 1:03 pm
 • Leave a Reply