Happy momlife

shutterstock_732318904
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

In december jarig zijn is niet altijd leuk

Toen ik zwanger bleek van Aron hoorden wij ook dat ik op 6 december was uitgerekend. Wij hoopten toen dat ie of met 37/38 weken geboren zou worden of dat ie minimaal een week later kwam. Hij luisterde goed en bleef nog zitten tot 14 december zitten. Gelukkig niet jarig op een feestdag, maar er precies tussenin. Maar maakt dit het allemaal eigenlijk wel makkelijker? Nee! De december maand is een ramp en ik ben elk jaar weer blij dat het januari is.

Cadeautjes stress 

Het begint met de verlanglijstjes. Aron mag elk jaar meerdere verlanglijstjes maken en allemaal tegelijk. Hij weer daardoor niet meer wat ie moet vragen, maar hier hebben wij gelukkig vorig jaar een oplossing voor gevonden. Wij besloten vorig jaar samen met alle genodigden één cadeau aan te schaffen. Aron mocht iets groots uit kiezen en wij regelden de rest. Daarbij besloten wij het dit jaar weer zo te doen, alleen moet hij nu zelf sparen voor het cadeau. Hij wil graag het grote LEGO Ninjago schip en dat ding is best prijzig. Hij heeft daarom besloten centjes en cadeaubonnen te vragen, zodat ie hem alsnog kan kopen na zijn verjaardagsfeestjes. Dit scheelt voor hem al weer een heleboel kleine cadeaus bedenken. Ook krijgt hij niet alle cadeaus in één keer hij krijgt ze gedoseerd, zodat het geen overkill gaat worden aan cadeaus.

Iedereen heeft het druk 

Tja en dan kom je op het feit dat veel mensen niet kunnen komen, omdat ze al plannen hebben gemaakt. Een kerstmarkt, een beurs of een andere festiviteit. Ik ben zelf op 20 december jarig en vond het vroeger heel rot dat niemand kon komen, omdat ze andere plannen hadden. Op andere momenten in het jaar heeft men het toch echt minder druk en ik merk bij de kinderverjaardagen dan ook echt verschil. Ik besloot toen ik oud genoeg was of eigenlijk toen ik het huis uit ging, dat ik mijn verjaardag niet meer in december vier. Vorig jaar deed ik het wel en daar heb ik onwijs van genoten, maar ik weet nu al dat het gezin heeft en probeer het niet eens meer. Voor Aron kan dit natuurlijk niet en doe ik echt mijn best om een gezellige verjaardag te maken. Gelukkig komen onze naaste familieleden wel en een paar andere mensen die ik ook belangrijk voor hem zijn. Ik merk dat hij er gelukkig nog geen last van heeft.

DRUK DRUK DRUK 

En dan heb je nog de gevoeligheid van ons ventje. Hij is mega gevoelig voor spannende momenten en daardoor is het vanaf 11 december (Sint maarten) onrustig in huis. Hij gaat van het ene spannende moment naar het andere spannende moment en er is weinig tijd om op adem te komen. Ik ben dan ook blij wanneer het  1 januari is en de rust weer terug komt in ons huis.

Is dit herkenbaar voor moeders met jarige kinderen in december? 

afbeelding via shutterstock

Facebook Comments

Share this post