Happy momlife

Schermafbeelding 2019-07-09 om 08.55.10
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

De voordelen van overnachten in een vakantiehuis

Zoals je misschien wel hebt gelezen gaan wij dit jaar kamperen. Maar dat is wel even een drempel die ik over moet aangezien het kamperen met drie jonge kinderen niet altijd heel gemakkelijk is en vooral ook niet prettig. De voordelen van overnachten in een vakantiehuis zijn in mijn ogen heel groot helemaal als je kleine kinderen hebt. Waarom? Dat ga ik je vertellen!

Geen/weinig overlast

Als eerste begin ik met het kopje geen tot weinig overlast. Wij hebben een dreumes die ’s nachts nog wel eens wakker wordt en in een NOVASOL vakantiehuis heb je hier bijvoorbeeld geen last van. Je hebt een stenen muur waardoor geluid gedempt wordt en je je niet druk hoeft te maken om het lawaai dat je produceert. Net als wanneer je kinderen om 6 uur klaar wakker zijn, niemand die er last van heeft (behalve jij zelf als ouders)

Geen omgevingsprikkels 

En dan natuurlijk het lawaai van buitenaf. Als je in een tent ligt hoor je veel meer geluiden van buiten komen. Als er een groep jongeren langs de tent loopt is de kans aanwezig dat je kinderen wakker worden. In een NOVASOL vakantiewoning heb je hier geen last van. Wat ik wel leuker vind aan een tent is dat wanneer het regent het zo lekker op je tent tikt, al hoop ik wel dat er tijdens onze kampeer vakantie geen regen gaat vallen.

Nooit koud 

Een huisje is daarnaast ook nog eens een stuk warmer. Nu hoop je dat als je in de zomer gaat kamperen het lekker weer is. Maar hé welkom in Nederland waar het opeens heel erg koud is. In een huisje kun je zelf de temperaturen regelen, ideaal met kinderen! Nu is het natuurlijk wel zo dat je je in een tent prima kunt kleden tegen de kou en een lekkere dikke deken hoort er ook bij.

Je eigen sanitair 

En dan natuurlijk je eigen sanitair, niet geheel onbelangrijk. Je hoeft het niet te delen met de hele camping, kan in je ondergoed vanuit je bed naar de wc strompelen zonder dat je eerst een trainingsbroek hoeft aan te trekken. Ook douchen hoef je niet met muntjes te doen, maar je kunt gewoon zolang douchen als je zelf wil. Ik kan na een vakantie altijd heel erg uitkijken naar mijn eigen douche. Ook in privacy naar de wc kunnen vind ik zelf heel erg fijn. Niemand die je hoort als je je grote boodschap moet doen en gewoon stiekem lekker lang blijven zitten als je even pauze van je kinderen wilt hebben.

Meer leefruimte 

En als laatste heb je nog een heleboel leefruimte extra. In een tent moet je het vaak doen met een voortent die als het regent al vaak vol staat met alle spullen die niet nat mogen worden. Niet echt ruimte om te spelen voor de kinderen, of om lekker even uit te razen als het niet anders kan. Ook heb je meer ruimte om te koken, te eten en je spullen op te bergen. Dit vond ik vooral met kleine kinderen erg fijn om te hebben.

En een hotel? Of Kamperen?

Zoals je hier boven al kunt lezen vergelijk ik het heel erg met kamperen, je hebt daar toch minder luxe en een kleine ruimte. Wanneer je in een hotel gaat heb je ook minder ruimte, vaak veel minder ruimte en moet toch stiller zijn met je kinderen. Ze kunnen niet om 06:00 uur gaan spelen, zoals ze dat thuis doen. Een hotel met kinderen heeft absoluut niet mijn voorkeur.

Wat doe jij liever? Kamperen of kies jij voor een vakantiehuis?

Geschreven in samenwerking met NOVASOL

Facebook Comments

Share this post