Happy momlife

IMG_3405
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

De voordelen van flesvoeding geven

Moederliefde zit hem niet in welke melk je je kindje geeft. Misschien geef je een hele lang periode borstvoeding of heb je net als ik had zoveel problemen met borstvoeding dat het alleen maar een vervelend moment aan het worden is. De laatste keer borstvoeding was bij mij een regelrechte ramp en ik heb het mezelf een tijdje kwalijk genomen dat ik mijn eigen kind geen borstvoeding kon geven, dat kunnen toch alle vrouwen? Nu zijn wij negen maanden verder en groeit Fleur onwijs goed op de fles en probeer ik de boel een beetje om te draaien. Ik schaam mij niet voor de fles en vind het stiekem ook wel heel erg makkelijk. Ik heb daarom de voordelen van flesvoeding op een rijtje gezet. 

Note: Ik ben voorstander van borstvoeding en heb het bij alle drie de kinderen gegeven van 6 weken tot 4 dagen. Maar ik ben ook van mening dat je je zelf niet moet laten lijden en dat je moet genieten van je kleintje. En of dit nu met flesvoeding is of borstvoeding dat maakt niet uit. Zolang je je zelf er goed bij voelt. 

1. Het is lekker duidelijk 

Dit vond ik een heel groot voordeel. Al mijn kindjes kwamen op een gegeven moment niet goed meer aan dat levert nogal wat stress op. Daarom vond ik het fijn toen wij de overstap maakten naar flesvoeding dat ik kon zien wat ze binnen kregen. Ik wist hoeveel ze dronken. Bij borstvoeding drinken kindjes natuurlijk wat ze nodig hebben, maar in mijn geval kwamen de kindjes niet bij de vette melk, omdat ik zoveel productie had. Dit kreeg ik (ook niet met de juiste hulp) niet onder controle.

2. Iedereen kan je helpen 

Oké dit kan ook als je afgekolfde melk geeft, maar het is wel echt een voordeel. Je kunt de voedingsmomenten delen met iedereen waarvan jij wil dat ze je helpen. Zo kun je de nachten ook delen samen met je partner bijvoorbeeld. Wij hadden dit verdeeld. Ik ben beter in de vroege ochtenden en Ro is beter in de nachten.

3. Flesvoeding is minder belastend 

Oké dit gaat niet over iedereen op. Sommige vrouwen kunnen borstvoeding geven zonder dat ze tepelkloven krijgen, zonder ontstekingen en noem het maar op. Ik heb alles gehad bij alle drie en het is echt verschrikkelijk en ik ben zo ziek geweest. Ik kan nu pas sinds een korte periode zeggen dat ik mij beter voel. Doordat ik ziek werd kon ik meer rust nemen met de flesvoeding, ik kon het namelijk overdragen.

4. Flesvoeding kan altijd 

Ik snap nooit dat mensen zeggen dat flesvoeding niet overal kan net als bij borstvoeding, want het kan wel overal. Je kunt als je weg gaat een thermosfles mee nemen met warm water of ergens bij een horeca tent vragen om warm water. Ik heb in de baby periodes hier nooit een keer mee gemaakt dat ik mijn kind niet kon voeden.

5. Er is voor iedere situatie wel een voeding

Ons kleinste mupske heeft de eerste periode voeding gehad speciaal voor kindjes met reflux, heel fijn dat dit er is want hierdoor had ze veel minder last van pijn en oprispingen.

6. ook een goede hechting

Men zegt wel eens dat je met borstvoeding een betere hechting hebt, omdat het voedingsmomentje intiem is. Ik heb weinig verschil gemerkt toen ik overstapte van borstvoeding naar flesvoeding. Fleur dronk haar flesje altijd heerlijk dicht tegen mij aan en keek met haar oogjes naar boven in het begin viel ze daarna heerlijk in slaap en konden wij heerlijk knuffelen.

7. Alles wat je nodig hebt zit er in 

Flesvoeding is erg compleet en vitamine K hoef je bijvoorbeeld niet te geven als je kindje flesvoeding krijgt. Ook zit er vaak al vitamine D bij in, maar het advies is om toch nog vitamine D bij te geven. Flesvoeding bevat alle essentiële bouwstoffen die je baby nodig heeft. Het zorgt ervoor dat je kindje lekker kan blijven groeien en is een goede keus als borstvoeding even niet lukt om wat voor reden dan ook. Je bent geen verschrikkelijke moeder als je kiest voor flesvoeding.

Ik heb deze blog niet geschreven om mensen te overtuigen van flesvoeding of om borstvoeding in het negatief te stellen. Ik heb hem geschreven voor mezelf en misschien wel voor andere moeders die zich net als ik wel schuldig hebben gevoeld, omdat de borstvoeding niet lukte. Het maakt je geen slechtere moeder, het zijn van een goede moeder zit hem niet in de melk die je je kindje geeft, maar in de liefde die je geeft.

Facebook Comments

Share this post