Happy momlife

img_0055
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

De tuin upgraden

De tuin is vaak en bij veel mensen een doorn in het oog. Zo ook bij mij. Een tuin laten doen kost een heleboel geld en aangezien ik zelf in een huur huis wil ik er ook gewoon niet teveel geld aan uitgeven. En dat terwijl de tuin het fijnste plekje in huis zou moeten zijn. Met een paar kleine aanpassingen kun je een hele leuke tuin creëeren.

Een cosiscoop

Lange zomeravonden buiten, wie geniet er niet van! Ik kan er goed van genieten, nog even buiten een aflevering van mijn favoriete serie kijken, een wijntje drinken of gewoon lekker een boek lezen. Het is nu nog gezelliger, want sinds kort heb ik een cosiscoop, dit is een gaslantaarn die onwijs veel sfeer geweest en op koudere zomeravonden zelfs een beetje warmte afgeeft. Daarnaast zorgt het er ook voor dat de prikbeesten een beetje uit de buurt blijven, want die houden niet van vlammetjes.

Plantenbakken en bloempotten

Ga op zoek naar blikvangers van plantenbakken. Kleur grijpt de aandacht en kan handig zijn om de aandacht weg te leiden van delen van de tuin die meer werk nodig hebben. Voeg een kleurexplosie toe aan je tuin met een paar goed gevulde plantenbakken in een uitgesproken kleur. Óf vul de plantenbakken met zomerbloeiers en levendige bladplanten die de show stelen. Zorg er wel voor dat ze water krijgen, want anders ben je binnen no-time al je mooie planten en/of bloemen kwijt.

Gezellige kussens

Ik heb meerdere zithoekjes in de tuin. Mijn favoriete plek is de picknicktafel. Hier zit ik graag aan te eten met de kinderen en te borrelen met vrienden. Voor de picknick tafel heb ik nu super fijne kussentjes, die niet schuiven. Dit zorgt er voor dat je nog fijner aan de tafel kunt zitten.

Elke avond feest met een lichtslinger

Creëer sfeer met leuk lichtslingers. Hang de lampjes kriskras over de patio of versier de takken van grote bomen. Ga bij voorkeur voor een variant die waterdicht is én op zonne-energie werkt. Wel zo fijn voor het Nederlandse weer en het scheelt een hoop batterijen en extra stroompunten in je tuin.

Een fijne plek om te ontspannen

Een plek om te relaxen en te genieten van het buitenleven is onmisbaar in iedere tuin. Goed tuinmeubilair kan best duur zijn. Heb je tuinmeubilair maar is het misschien niet zo mooi meer of past het niet bij de tuin die je voor ogen hebt? Steek je handen uit de mouwen en ga zelf aan de slag met verf en lak om een samenhangende look te creëren. Zo heb ik onlangs mijn picknick tafel opnieuw in de beits gezet. Maar ik heb ook een ander hoekje waar ik lekker onderuit kan zitten ontspannen.

Schaduw

Zorg ook dat je schaduw creëert in je tuin zodat je ook als het (te) warm is van deze plek kunt genieten. Parasollen zijn er in verschillende vormen en maten. Zo heb je parasollen die rond zijn, maar ook vierkante en rechthoekige. Daarnaast zijn er parasollen die je kunt kantelen, zodat je het meer als scherm kunt gebruiken. Zo kun je nog meer genieten van je tuin.

Hang een hangmat op voor vakantievibes

Oké, misschien is dit wel mijn favoriete plekje in de tuin. De hangmat is zo’n fijne plek op zomerse dagen. Lekker in liggen slapen en lezen. Dit alles terwijl je zachtjes heen en weer schommelt, heerlijk!

Facebook Comments

Share this post