Happy momlife

28 weken zwanger
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

De tuin lenteklaar maken

Je moet er waarschijnlijk nog niet aandenken en voor de lente komt moet eerste de winter nog komen. Maar hé je moet toch wat als het buiten koud is, lekker een nieuw tuin ontwerp maken bijvoorbeeld. Ik heb de laatste jaren niet echt genoten van de tuin. De huizen waar wij woonden hadden niet echt een tuin naar mijn smaak en ik hoop dat het in 2019 toch eens gaat lukken om een mooie tuin te krijgen. Maar hoe krijg je de tuin lente klaar? 

Maak schoonschip

Je begint natuurlijk met het opruimen van de tuin, haal alle dode knoppen en takken weg en zorg ervoor dat de tuin onkruid vrij is. De bladeren die van de boom vallen beschermen je planten tegen vrieskou wist je dat? Nu de lente gaat beginnen mag je dit allemaal weg halen en in de groene bak doen. Planten en struiken die zijn begonnen met groeien kun je nu ook gaan snoeien op de goede manier. Wij kijken altijd op google hoe je een bepaalde plant moet snoeien.

Nieuwe tuinmeubelen 

Wij hebben onze tuinmeubelen al heel lang, bijna 8 jaar denk ik. Ik ben wel toe aan iets nieuws en hoop stiekem dat Ro zelf ook iets kan maken. Ook zit ik te denken aan een mooie tuinbank bij de speelplek van de kinderen bijvoorbeeld, Tuinbanken van Tuinmeubelshop. Zo kan ik lekker relaxt toekijken hoe de kinderen op de trampoline spelen en van de glijbaan gaan. Wel fijn met een ondernemende Fleur.

Vullen met kleur 

Ik ben dol op bloemen, vooral hortensia’s. Die bloeien niet in de lente, maar gelukkig zijn er nog een heleboel bloemen die wel in de lente bloeien, zoals Tulpen en Narcissen. Je kunt ze in de grond poten, in mooie potten zetten en de tuintafel mee decoreren. Ik vind het altijd zo gezellig staan, al die mooie kleurtjes.

Sfeer creëeren

In het huis waar wij het langst hebben gewoond hadden wij een mooie bar in de tuin gemaakt, het stond altijd heel gezellig en ik had er nog zoveel leuke plannen mee. Die mag van mij wel weer terug komen. Dan is er ook direct een plek waar wij kunnen zitten als het een beetje regent. Hier wil ik dan veel kleurrijke decoratie om heen zetten. Ik wil gewoon een hele gezellige, vrolijke tuin. Nu Ro nog zover krijgen haha!

En het belangrijkste is natuurlijk om de tuin goed bij te houden. Maar nu eerst nog even genieten van de vuurkorf in de tuin en de aankomende (strenge) winter.

Facebook Comments

Share this post