Aron

De tandenfee hoe werkt dat nog maar?

Een paar maanden geleden zat Aron zijn tand opeens los, een uur later was hij er al uit. Mega snel! Niet veel later volgde ook zijn twee tand. Bij het verliezen van je tand hoort natuurlijk de tandenfee. Tenminste als je dit wilt meegeven aan je kind(eren). Wij besloten dit wel te doen, maar op een aangepaste manier. 

Waar komt de Tandenfee vandaan?

Voordat ik dit blog schreef ben ik eerst op onderzoek uit gegaan. Ik wilde namelijk wel eens weten waar het hele tandenfee  verhaal vandaan kwam. Want wij kunnen onze kinderen wel ergens in laten geloven, maar dan moeten wij wel eerst zelf weten hoe het zit. Op internet vond ik verschillende sites met duidelijke informatie over dit fenomeen.

De tandenfee zoals we haar kennen komt van het Franse sprookje uit de 18de eeuw, in welk een muis zichzelf veranderd in een fee om een goede koningin een gemene koning te helpen verslaan. De muis/ fee verstopte zich onder het kussen van de gemene koning en pestte hem en sloeg al zijn tanden eruit. Bron

En hoe wij verder bij dit verhaal komen? En waar het muntje vandaan komt? Dat is eigenlijk niet duidelijk. En moeten wij het maar doen met dat het erbij hoort toch?

Hup aan de slag mama

Toen zijn tand eruit viel dacht ik heel even “shit!”, ik was namelijk vergeten hoe het ook al weer werkte met die tandenfee. Al snel kwam ik erachter dat het niet zoveel voorstelt, maar dat ik het wel anders wilde doen. Online zag ik een leuke button met Hoera! Mijn tand is eruit en een mooi doosje waar Aron zijn tanden in kan gaan bewaren.

Officieel komt de tandenfee ‘s nachts langs en ligt de tand onder het kussen. Je wisselt als ouder dan de tand om in ruil voor een muntstuk. Heel leuk en goede manier om je kleintje iets extra’s te geven. De tanden verstopt je als ouder zijnde en als ze oud en wijs genoeg zijn biecht je de boel op.

Wij doen het anders

Wij doen het net even anders. Ik vind het namelijk onzin om de tanden te verstoppen. Hij kan ze net zo goed direct zelf houden. Wij stoppen ze samen in een bakje en als hij slaapt komt de Tandenfee, in de volksmond ook wel papa of mama genoemd, langs. Wij ‘bekijken’ zijn tand en geven hem €0,50 wat hij de volgende ochtend in zijn spaarpot mag stoppen.

Doen jullie aan de tandenfee?

 

 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

8 Comments

 • Reply Lilian

  Daar heb ik eigenlijk nog nooit zo over nagedacht en dat moment duurt bij ons nog even! Ik denk dat jullie het zo prima hebben opgelost.

  30/06/2016 at 8:01 am
 • Reply Simone

  Haha ik zou het ook zo doen denk ik. Als je die tand in bed legt, vind je hem dadelijk niet meer terug.

  30/06/2016 at 8:28 am
 • Reply Angelique

  Ik doe niet aan de tandenfee. Ik vind het onzin. Net als dat ik Keano niet in de kerstman laat geloven of de paashaas of klaasvaak. Ja het is allemaal leuk om je kind wat extra’s te geven maar tanden wisselen hoort er nou eenmaal gewoon bij. Natuurlijk krijgt Keano wel wat voor het tanden wisselen maar hoe en wat weet ik nog niet.

  30/06/2016 at 9:03 am
 • Reply Lydia

  Wat snel zeg, in één dag twee tanden kwijt! Wat vond Aron er zelf van, dat hij ineens een gat in zijn mond had?
  Bij ons thuis gingen ze altijd onder het kussen. Geen idee hoe mijn ouders het voor elkaar hebben gekregen de tand te wisselen voor een muntstuk, zonder mij wakker te maken. Dan klinkt een bakje toch handiger. 😉

  30/06/2016 at 10:09 am
 • Reply Marguerita

  Zo wat snel zeg! Ik heb er bij de eerste wiebeltand over geblogd (het tandenfeetje), maar de tand wiebelt nog steeds… wel heb ik paarse glitters in huis en oma heeft een tandenfee zakje gemaakt. Ben dus voorbereid…

  30/06/2016 at 8:51 pm
 • Reply Christel

  Wij hadden een tanden fee boekje gekocht waar een leuk buideltje bij zat, beide kinderen toonden daar totaal geen interesse in. Wij laten onze kinderen hun losse tand voor het slapen gaan onder de kussen leggen en wij leggen er dan voor wij naar bed gaan ook €0,50 bij. De volgende dag gaat het muntje in de spaarpot en het tandje in het tandendoosje.

  06/07/2016 at 8:21 pm
 • Reply Wendy

  Dat is ongeveer zoals wij het thuis deden. Als mijn tand er uit was, dan deed ik hem netjes in mijn tandendoosje en daar vond ik de volgende morgen dan ook een gulden in. 😉

  22/10/2016 at 9:25 am
 • Reply Werk aan de winkel voor het tandenfeetje! ⋆ Marstyle

  […] heb je iets aan mijn ideeën. En anders tip ik de blog van Joyce van Joyfromjoyce. Zij vertelt hier over haar down-to-earth tandenfee aanpak. Wel de tandenfee, iets minder magie. Misschien wat meer geschikt voor nuchtere kinderen en ouders. […]

  13/01/2017 at 3:58 pm
 • Leave a Reply