zwanger

De positieve kant van niks weten

Ik vertel altijd wel hoe vervelend het was toen ik zwanger bleek te zijn, wat voor chaos het was maar er zaten ook echt wel positieve kanten aan de hele situatie, want ik hoefde bijvoorbeeld niet nog 8 maanden te wachten en ik kreeg bijna elke keer een echo! Vandaag deel ik de voordelen van het niet weten dat ik zwanger was. 

De spannende 12 weken waren al voorbij

Waar iedereen vol spanning de eerste 12 weken door gaat, had ik die spanning niet. Ik was inmiddels al 25 weekjes dus het kindje in mijn boek zat wel goed, helemaal na de eerste echo waren alle onzekerheden een stuk minder. Ook was er in mijn geval geen misselijkheid te bekennen alhoewel ik moet zeggen dat ik vanaf ik het wist wel alle klachten kreeg, inclusief de misselijkheid.

Ik hoefde maar 15 weekjes te wachten

Waar je normaal 8 maandjes wacht op je kindje, nadat je een positieve test heb gehad, hoefde ik maar 15 weekjes maximaal 17 weekjes te wachten! De tijd vloog voorbij en als ik erop terug kijk lijkt het eerder een maandje dan 15 weekjes maar dat ter zijde. Ik denk dat ik dit wel het fijnste vond van alles, ik hoefde niet lang te wachten en kon al snel mijn kindje vasthouden. Ik vertel wel eens aan mensen dat ik maar 16 weken zwanger was, gewoon omdat mensen dan heel verbaasd reageren. Mensen snappen het niet, tot ik hun uitleg hoe het in elkaar zit. Toch is het wel een beetje zo voor mij gevoel, voor die tijd wist ik het niet en voelde ik me ook niet zwanger, daarna was ik overduidelijk zwanger.

Ik kreeg bijna elke keer een echo 

In Nederland krijgen veel mensen maar 3 echo’s bij de verloskundige (een termijn echo en een 20 weken echo en een liggingsecho met 36 week) onze verloskundige doet uit zichzelf al meer maar ik kreeg bijna elke keer een echo. Super leuk natuurlijk om je kindje elke keer te mogen zien 🙂 Dit wordt wel erg wennen bij een volgende zwangerschap, dan heb ik natuurlijk gewoon de normale ritme.

Ik dacht dat ik nog wel een mooi lijstje zou kunnen maken, maar eigenlijk waren er op dat moment niet veel hoogte punten. Jammer eigenlijk want een zwangerschap hoort zo leuk en bijzonder te zijn maar vaak als ik er aan denk, denk ik alleen aan de negatieve dingen van dat moment. 

xox Joyce

 

 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

7 Comments

 • Reply Joyce

  Door het voelen van Aron kwam ik er achter 🙂

  24/03/2014 at 7:35 am
 • Reply Gwen

  Vooral dat eerste punt, die onzekerheid … Daar heb je idd niks aan gemist!

  24/03/2014 at 8:01 am
 • Reply Maai

  Hmmm dat lijkt me dan ook weer niks. Je hebt toch wel wat tijd nodig om te wennen lijkt me. Maar he, meis, je hebt een prachtig mannetje daar. Dat is het belangrijkste toch?

  24/03/2014 at 8:47 am
 • Reply Bibian

  Ahh ja er zitten wel wat positieve kantjes aan. Ik vond de onzekerheid in de eerste 12 weken verschrikkelijk, elke keer dacht ik het ergste. Nu denk ik wel eens, had je maar gewoon genoten je hebt tenslotte een gezond kindje nu. Maarja je kan niet in de toekomst kijken. Liefs

  24/03/2014 at 8:52 am
 • Reply Manon

  Interessant om te lezen 🙂 Mij lijkt het aan de ene kant ook wel heel erg gek dat je nog maar zo kort zwanger hoeft te zijn voordat je kindje komt. De meeste mensen hebben 8 maanden om zich mentaal voor te bereiden en alles te regelen en jij moest dit allemaal in zo’n korte tijd doen!

  24/03/2014 at 9:09 am
 • Reply Healthy Mommy

  Wat leuk om te lezen. Inderdaad naast de ‘vervelende’ kant van opeens alles moeten regelen e.d. zitten er ook positieve kanten aan. Mooi dat je die ook ziet.. Toch gun ik je een volgende zwangerschap om wel 9 maanden je voor te kunnen bereiden en al die mijlpalen mee te maken! Hoe spannend ook, het is ook mooi.

  24/03/2014 at 3:35 pm
 • Reply Debbie

  Het blijft raar dat je het pas zo laat merkte dat je zwanger was, maar het komt idd vaker voor. Wel fijn dat je al die spanningen niet hebt mee gekregen weet inmiddels hoe het is.
  En vele echo,s krijgen is wel leuk, ik krijg er ook veel maar dat is een hele andere reden natuurlijk.

  25/03/2014 at 10:34 am
 • Leave a Reply