Happy momlife

25 weekjes
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

De positieve kant van niet weten dat je zwanger bent

Ik vertel altijd wel hoe vervelend het was toen ik zwanger bleek te zijn, wat voor chaos het was maar er zaten ook echt wel positieve kanten aan de hele situatie, want ik hoefde bijvoorbeeld niet nog 8 maanden te wachten en ik kreeg bijna elke keer een echo! Vandaag deel ik de voordelen van het niet weten dat ik zwanger was. 

De spannende 12 weken waren al voorbij

Waar iedereen vol spanning de eerste 12 weken door gaat, had ik die spanning niet. Ik was inmiddels al 25 weekjes dus het kindje in mijn buik zat wel goed, helemaal na de eerste echo waren alle onzekerheden een stuk minder. Ook was er in mijn geval geen misselijkheid te bekennen alhoewel ik moet zeggen dat ik vanaf ik het wist wel alle klachten kreeg, inclusief de misselijkheid.

Ik hoefde maar 15 weekjes te wachten

Waar je normaal 8 maandjes wacht op je kindje, nadat je een positieve test heb gehad, hoefde ik maar 15 weekjes maximaal 17 weekjes te wachten! De tijd vloog voorbij en als ik erop terug kijk lijkt het eerder een maandje dan 15 weekjes maar dat ter zijde. Ik denk dat ik dit wel het fijnste vond van alles, ik hoefde niet lang te wachten en kon al snel mijn kindje vasthouden. Ik vertel wel eens aan mensen dat ik maar 16 weken zwanger was, gewoon omdat mensen dan heel verbaasd reageren. Mensen snappen het niet, tot ik hun uitleg hoe het in elkaar zit. Toch is het wel een beetje zo voor mij gevoel, voor die tijd wist ik het niet en voelde ik me ook niet zwanger, daarna was ik overduidelijk zwanger.

Ik kreeg bijna elke keer een echo 

In Nederland krijgen veel mensen maar 3 echo’s bij de verloskundige (een termijn echo en een 20 weken echo en een liggingsecho met 36 week) onze verloskundige doet uit zichzelf al meer maar ik kreeg bijna elke keer een echo. Super leuk natuurlijk om je kindje elke keer te mogen zien 🙂 Dit wordt wel erg wennen bij een volgende zwangerschap, dan heb ik natuurlijk gewoon de normale ritme.

Je bent relaxter 

Op het moment dat ik er achter kwam was ik echt niet relaxter, maar voor dat ik het wist was ik wel relaxter. Inmiddels hebben wij nog 2 kinderen gekregen en daar was ik toch wel heel erg bezig met wat ik wel en niet mocht eten. Wat ik wel en niet mocht doen. Heel logisch natuurlijk en ik vind ook dat iedereen goed moet letten op wat ze wel en niet eten, drinken en doen. Maar als je mij een beetje kent is het voor mij op deze manier fijner.

Ik was minder ziek 

De eerste weken bij mijn eerste zwangerschap was ik niet ziek, kon je ook niks aan mij merken. Maar bij de meisjes kreeg ik dit dubbel en dwars terug. Ik ben toen 40 weken lang ziek geweest. Bij mijn eerste zwangerschap was hier niks van te merken. Toen ik er achter kwam dat ik zwanger was van onze oudste werd ik wel ziek hoor, en heb ik onwijs veel gespuugd, maar dat waren maar “15 weken”.

Je koopt minder 

Dit is zeker waar! Bij de oudste kochten wij alleen het nodige. Het was ook de situatie, maar ik had ook echt minder tijd om te shoppen. Veel beter voor de portemonnee.

Deze blog schreef ik voor het eerst in 2014, nog voor mijn 2 andere zwangerschappen. Nu nadat ik 3 kinderen heb gekregen heb ik hem nog iets aangevuld. Als ik echt mocht kiezen dan wist ik het natuurlijk eerder, zodat ik mijn leven er beter op aan kon passen. Maar het is goed zoals het is geweest. 

Facebook Comments

Share this post