Happy momlife

img_5993
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

De plannen voor onze tuin

Zoals je afgelopen week al had kunnen lezen besloten wij dit jaar niet op vakantie te gaan, maar gaan wij de tuin aanpakken. Het is hard nodig, want de vorige bewoners van ons huis hebben niks in de tuin gedaan. Gelukkig zijn wij handig genoeg en klaar om er iets leuks van te maken. Robert heeft inmiddels meerdere tekeningen gemaakt en samen weten wij precies hoe de tuin eruit moet komen te zien, waar de lounge stoel moet komen te staan en waar de kinderen kunnen spelen.

Wat zijn onze plannen?

Wij beginnen met het leggen van vlonder planken naast de schuur. Hier bovenop komt een overkapping, zodat wij droog zitten en meer schaduw hebben. Onder de overkapping willen wij graag een mooie houten loungeset waar ik kan zitten werken en waar wij met visite kunnen zitten. Het moet een fijne plekken worden in de tun om ons terug te kunnen trekken. Maar ook waar wij ’s avonds kunnen zitten met een wijntje op warme zomeravonden. Op die plek wil ik het liefst ook een mooie buitenkachel. Aan de overkapping komt ook de schommel van de meisjes te hangen en ook een plek voor de bokszak van Robert.

Daarnaast komen mooie planten te staan. Ik wil namelijk genoeg groen in de tuin hebben en een heleboel bloeiende hortensia’s. Daarachter komt een scherm die wij van bamboe gaan maken. Hier komen de containerbakken achter te staan. Ik wil die dingen absoluut niet in het zicht hebben staan namelijk. Ik vind die dingen afgrijselijk. Aan de overkant komt een fietsenschuurtje. Een grote, want de bakfiets moet er ook in kunnen. Ook komt hier een deel van het speelgoed van de kinderen in te staan. Op dit moment staat de basis er al, nu moet de omheining er nog omheen gemaakt worden en een deur. Maar ik geloof dat Ro hem opnieuw wilde bouwen, omdat hij niet heel stabiel is op dit moment.

Het gras gaan wij vervangen, ik wil heel graag kunstgras. Waarom? Omdat dit altijd mooi blijft. Of je er nu een zwembad of trampoline op zet, het blijft mooi. Daarnaast scheelt een hoop onderhoud, wat wij ook wel heel erg fijn vinden. Op het gras komt natuurlijk de trampoline te staan en de glijbaan. Daarnaast zal er in de zomer maanden een zwembad op staan. Als wij van het gras aflopen richting het huis kom je nog op een terras aan. Hier willen wij ook een terras houden met een schaduwdoek erboven. Onze tuin is op het zuiden en op warme dagen dus hartstikke heet! Hier komt een mooie picknick tafel te staan waar wij met z’n allen aan kunnen avondeten.

Om de tuin heen 

Om onze tuin heen zit aan de ene kant nu een schutting, dat moet ook zo blijven. Hier moet t.z.t een nieuwe schutting komen. Aan de achterkant staan nu nog coniferen die voor de helft dood zijn. Ook hier moeten een schutting komen met een schuifdeur. Een schuifdeur is handiger met de bakfiets. En aan de andere kant van het huis willen wij en de buurvrouw graag een natuurlijke afscheiding. Dit gaat er komen door fruitbomen te plaatsen en metalen frames waar wij klimop planten tegen aan gaan maken.

Ik kijk er echt naar uit om er mee aan de slag te gaan. Ik denk dat het eindresultaat echt heel tof gaat worden! Het zal ook niet in één jaar klaar zijn. Wij willen nogal wat haha! Dit jaar willen wij in ieder geval de vlonder leggen en de overkapping bouwen. Voor de rest zien wij het dan wel weer verder. Ik ben benieuwd wat jullie van onze plannen vinden en of je nog tips hebt. 

 

Facebook Comments

Share this post