Happy momlife

img_5997
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

De plannen voor onze tuin

Yes! De winter is voor mijn gevoel voorbij, al is dat niet helemaal zo natuurlijk. Toch kijk ik graag vooruit naar de lente. Er komen vast nog wel wat koude dagen aan. En ik denk dat ik er flink van ga balen als het zover is. Ik heb behoefte aan de lente, aan de zon en zin om onze plannen voor de tuin uit te werken. Wij zijn nu een jaar bezig geweest met bedenken wat wij nu echt willen. Wij kwamen er namelijk niet uit. Maar het lijkt er op dat wij eindelijk ons plan definitief hebben bedacht en nu kunnen wij aan de slag.

Bijna alle tuinen in ons hofje hebben een soortgelijke tuin. Ze hebben een grasveld, ze hebben een terras en ze hebben een schuurtje. Oh en met een beetje geluk hebben mensen ook nog een overkapping aan het huis vast. Wij voelden hier niet zoveel bij. Wij zoeken meer sfeer in onze tuin en dit heeft er voor gezorgd dat het langer duurde voor wij een plan van aanpak hadden. En toen kwamen wij op het idee om onze overkapping en schuur in het midden van de tuin te plaatsen. Ik ga je laten zien hoe wij het gaan doen.

Ons plan! 

Dit is ons plan, zo gaat het eruit zien. Op ons huidige terras gaan wij de tegels opnieuw leggen, er zit hier en daar een kuil en dat willen wij netjes hebben. Daarna komt hier het zwembad te staan in de zomer. Ik heb op die plek vanuit alle hoeken zicht op het water en kan zelfs vanuit mijn hangmat de kinderen zien zwemmen. Want mijn hangmat komt boven het gras achter het schuurtje. Daar tegenover hebben wij een normaal grasveld. Eentje waar de glijbaan kan staan en waar de schommel ook hangt.

En dan krijg je onze schuur en overkapping. Dit is een fietsenschuur, waar onze fietsen overdekt en afgesloten in kunnen staan. Ook het speelgoed van de kinderen kan hier in staan en de alle tuin spullen, zoals de grasmaaier. Daarnaast de overkapping waar wij kunnen zitten tijdens de zomer. Er komt een haardje bij, en Robert zijn bokszak kan er ook hangen. Zo kunnen wij het hele jaar door makkelijk sporten in de tuin. Het is een hele grote overkapping, waar wij uiteindelijk ook een buitenkeuken ingebouwd kan worden. Dit is iets voor volgend jaar of het jaar erna.

Achter de overkapping komt weer wat gras en daarachter komt een kleine hoge bak waar wij zelf wat groente en fruit in gaan verbouwen. Lijkt mij erg leuk en leerzaam voor de kinderen. Daarnaast komen onze vuilnisbakken met een natuurlijke omheining en de skelter van Aron komt ook daar te staan. Tussen alles in komen natuurlijk een heleboel pioenrozen en hortensia’s.

Genoeg te doen! De tegels staan inmiddels allemaal in de tuin en het graszaad van Moowy komt ook binnenkort onze kant op. 

Facebook Comments

Share this post