Happy momlife

IMG_1751
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

De oppas hoeveel betalen wij + jullie antwoorden

Wij hebben niet vaak een oppas nodig, maar zo nu en dan moeten wij wel een oppas, of nou ja moeten willen wij een oppas. Wij hebben een heel lief meisje (of nou ja meisje) vrouw die de kinderen goed kennen en die het ook leuk vind om bij ons op te passen. Onder ouders is het oppas tarief een vaak besproken onderwerp. Want wat betaal je een goede oppas? Ik vroeg op instagram wat jullie betalen voor de oppas. 

Als ik met een oppas afspreek dan spreek ik vooraf af wat ze krijgt. Ik vraag in eerste instantie wat de oppas wil hebben voor het oppassen, maar heb hier zeker al over nagedacht. Onze oppas zit er in principe altijd als ze kinderen al slapen tenzij het eerder op de avond is en de kinderen weten dat de oppas komt dan willen ze niet slapen. Wij hebben altijd €5,- betaald voor de oppas. Per uur voor slapende kinderen. Ik heb wel eens de reactie gehad dat dit veel te veel is, maar ons oppas meisje is 18 jaar en ze heeft de verantwoordelijkheid voor 3 kinderen.

Uit onderzoek van Sitly blijkt dat oppas in Nederland, gemiddeld €7,40 per uur kost. De oppastarieven in Nederland schommelen tussen de €4,- en €10,-. Het verschil zit hem voornamelijk in de soort oppas die je afneemt. Zo is een 15-jarig meisje natuurlijk veel goedkoper dan een professionele oppas. Wij keken altijd naar het minimimloon + een beetje extra. Nu ligt het minimumloon hoger, maar onze oppas wil niet meer hebben, omdat ze het ook gewoon leuk vindt om tijd met de kinderen door te brengen. Wist je trouwens dat je voor een oppas in Amsterdam gemiddeld €6,22 betaald.

Onze oppas hoeft naast het oppassen op de kindjes geen extra klusjes te doen, ze mag lekker televisie kijken of wat dan ook. Een heel ontspannen avondje dus.  Verder vind ik het heel fijn dat wij onze oppas kennen, het is vertrouwd en het geeft mij ’s avonds een rustig gevoel als ik de deur uit ben. Daarnaast ronde wij het bedrag altijd af naar boven en gaan wij niet met halve uren aan het rekenen.

Wat betalen jullie?

Wat je uitgeeft aan een oppas is heel verschillend en daarom was ik nieuwsgierig naar wat jullie betalen voor een oppas.

  • Er waren een heleboel die niks hoeven betalen voor hun oppas, omdat ze een oppas hebben binnen de familie. Opa’s, oma’s en oudere kinderen die oppassen.
  • Ook kreeg ik veel reacties dat ze de oppas €5,- per uur betalen net als wij.
  • Ook €7,50 per uur zag ik veel voorbij komen en ik kan mij hier als moeder van drie wel heel erg in vinden.
  • Wat ik ook veel las was dat er naar boven afgerond werd.

Wat betalen jullie voor een oppas? Ik vond het erg leuk om alle antwoorden te lezen en om hier weer even over na te denken. 

Facebook Comments

Share this post