Happy momlife

shutterstock_683259454
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

De 10 leukste waterspelletjes

Wil je je kinderen vermaken met dit mooie weer? Dan is er natuurlijk één manier waarop kinderen zich lekker lang kunnen vermaken en dat is natuurlijk met water! Onze kinderen kunnen zich uren vermaken met een paar emmers water en wat kleine extraatjes die misschien zelfs al wel in huis hebt liggen. Wij delen de leukste buiten spelletjes met water! Misschien heb je er vanmiddag of morgen nog iets aan.

  1. Waterballonnen – Deze dingen moet je gewoon in huis hebben. Waterballonnen zijn hier altijd een groot succes. Ik koop meestal een party van die waterballonnen die je in één keer vullen op Aliexpress, zodat ik niet een hele middag in de keuken ballonnen aan het vullen ben haha! Met water ballonnen kun je ook allerlei spelletjes doen. Zo kun je een waterballonnen race doen net als je een eierrace doet.
  2. Meneer vis, hoe laat is het? – Dit spel lijkt op Annamaria Koekoek, maar in plaats van tikken maak je nu de kinderen nat. Alle kinderen gaan aan één kant van het plein staan en vragen ‘ Meneer vis hoe laat is het?’  Meneer vis antwoord met een tijd, bijvoorbeeld 3 uur. De kinderen moeten nu drie stappen zetten. Dit gaat door tot je zegt “Tijd om je nat te maken”. De kinderen moeten zo snel mogelijk terug naar achteren en Meneer vis komt achter ze aan met een waterspuit. 
  3. Flessenvoetbal – Wat wij zelf vroeger vaak deden is flessenvoetbal. Super leuk! Je hebt voor ieder kind dat mee doet een fles gevuld met water nodig en dan voetballen maar. Valt je fles om? Zet hem dan zo snel mogelijk weer omhoog. Is de fles leeg? Dan heb je helaas verloren 
  4. Waterbowlen – Hiervoor heb je een waterpistool nodig en flesjes gevuld met een beetje water. Spuit met je waterpistool zoveel mogelijk flesje om. 
  5. Spons gooien – Dit is zo verkoelend! Lekker met een spons overgooien. Heb je het heel warm? Dan kun je hem ook nog uitknijpen boven je hoofd. 
  6. Zink het schip – Bind bij ieder kind een waterballon om de enkels, dit noemen wij het schip. Daarna moet je proberen om je schip te beschermen en de schepen van de andere kindjes moet je proberen kapot te trappen. Wie het langst zijn schip in leven houdt wint! 
  7. Waterpistolen gevecht – Lekker simpel, maar o zo leuk! Lekker achter elkaar aan vangen met een waterpistool. Wie is het meest nat?
  8. Water door geven – De kinderen hebben allemaal een beker van plastic met water. Ze staan in een rijtje achter elkaar. Het kindje dat vooraan zit blijft voor zich uit kijken en giet zijn beker over het hoofd naar achter leeg. Je moet zelf natuurlijk droog blijven. Het kind daarachter moet dit water met zijn bekertje opvangen en in het bekertje doen van het kindje achter hem of haar.
  9. Wat door geven 2.0 – Met water door geven kun je een heleboel dingen. Ook doorgeven en zorgen dat je groepje als eerste de emmer gevuld heeft.
  10. Waterglijbaan – Dit is zo leuk om te doen! Met een stuk zei, water en zeep maak je snel een leuke waterglijbaan. Neem een kleine aanloop en glij op je buik over de water glijbaan. Je kunt er ook nog van die toffe banden bij gebruiken

Natuurlijk hoef je geen spelletjes te doen en kun je het ook simpel houden. Laat de kinderen lekker spelen met waterballonnen, waterpistolen, sponsjes, bekertjes en emmers met water. Of een lekker zwembadje in de tuin.

 

Facebook Comments

Share this post