Happy momlife

Schermafbeelding 2019-10-21 om 11.32.40
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

De leukste sinterklaas voorleesboeken

Volgende week is Sint weer in het land. En ik denk dat de meeste kinderen net als onze kinderen in de ban zijn van Sinterklaas. Om het Sinterklaas gevoel nog groter te maken lees ik elke dag ook voor uit een Sinterklaas boek. Ik heb er meerdere en deel met jullie mijn vijf leukste sinterklaas voorleesboeken.

1. Dag Sinterklaasje! 

Als ik aan de basisschool denk en voorlezen dan is dit een boek waar ik direct aan moet denken. Dit is echt een nostalgisch boek en een boek welke ik graag voorlees aan onze eigen kinderen. Mieke en Wouter zijn blij als Sinterklaas en zijn Pieten in Nederland aankomen. Hun schoentjes zijn gevuld en Sint komt natuurlijk cadeautjes brengen thuis en op school. Er wordt afgerekend met de grootste angst dat stoute kinderen in de zak zouden moeten. Het is een vrolijk boek met veel informatie. Leuk om voor te lezen voor je kids! Daarnaast is het boek ook te koop voor een mooi prijsje van €9,99 bij bol.com.

2. Boer Boris – een Paard voor Sinterklaas 

Dit is een nieuw boek, dit jaar uitgekomen. MAar absoluut een aanrader! Boer Boris een paard voor Sinterklaas is zonder twijfel het leukste sinterklaasboek van het jaar. Een nieuw deel in de serie van Ted van Lieshout en Philip Hopman. Wie kun je het beste inschakelen als de schimmel van Sinterklaas van de trap is gevallen? Boer Boris natuurlijk! In een brief naar Boer Boris vraagt Sinterklaas of hij Knol een weekje mag lenen. Knol voelt zich vereerd en laat zich het dak op hijsen om zijn draf op de nok te oefenen. Maar dat valt vies tegen, want Knol blijkt hoogtevrees te hebben…Het boek is te koop voor maar €13,99 bij bol.com.

3. Het grote Sinterklaas kijk – en zoekboek 

Naast normale prentenboeken en voorleesboeken kan een kijk en zoekboek niet ontbreken. Actief kijken in een leesboek is natuurlijk hartstikke leuk. Dit boek is gemaakt van hardkarton waardoor hij prima tegen kinderhandjes kan. De pagina’s zitten vol mooie details. Elke twee bladzijdes hebben ook een kort stukje tekst, zo kun je ook nog samen lezen, hier in staat ook de zoekopdracht beschreven. Super leuk om te lezen met je kind(eren) en/of om te geven met Sinterklaas. Het boek is te koop bij bol.com voor maar €10,95.

4. Klaasje Sinterklaasje en de pakjesboot 

Een grappig verhaal over een jongetje dat helemaal opgaat in zijn fantasie. Een boek boordevol liefde voor de Sint. Voor iedereen vanaf 4 jaar. Kleine Klaas houdt zielsveel van Sinterklaas. Later, als hij groot is, wil hij zelf ook graag Sint worden. Vandaag blaast hij zijn roeibootje op, en hij vaart naar de stoomboot om Sinterklaas te helpen. Het boek is o.a. te koop bij bol.com voor €14,95.

5. Jip en Janneke Sinterklaas komt 

Sinterklaas komt! Jip en Janneke kunnen niet langer wachten… Veel te vroeg zetten ze hun schoen en maken ze ruzie over welk liedje ze zullen zingen. Maar dan komt Sinterklaas eindelijk écht bij ze op bezoek en worden Jip en Janneke beloond met de allermooiste cadeaus. Tien heerlijke sinterklaasverhalen met feestelijke prenten van Fiep Westendorp.

Facebook Comments

Share this post