Happy momlife

shutterstock_620442494
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

De leukste kinderfeestjes

Kinderfeestjes: de een vindt het heerlijk om ze voor hun kleine spruit te organiseren en is er weken lang vol enthousiasme mee in de weer. De ander vindt het verschrikkelijk en zit elke keer opnieuw in de stress. Wat moet je in hemelsnaam bedenken voor die kids?

En dan heb je nog van die ouders die er een wedstrijdje van maken: wie organiseert het meest gedenkwaardige kinderfeestje? Dat legt de druk er natuurlijk lekker op. Heb je een ongelimiteerd budget? Dan huur je gewoon een party planner in voor een feest met alle toeters en bellen. Lekker makkelijk. Heb je niet zo veel nullen op je bankrekening, dan ben je aangewezen op je eigen creativiteit. Geen nood. Met deze tips kom je een heel eind:

Speurtocht

Het hoeft geen stralend weer te zijn voor een speurtocht, zolang het maar droog is (en blijft). Laat je wederhelft, vrienden of buren van te voren lintjes ophangen en opdrachten verstoppen. Zorg dat er ergens op de route een kan limonade en een mand met broodjes en snackjes verborgen is en aan het einde van de route een schatkist met chocolade munten. De opdrachten kun je aanpassen aan de leeftijd van de kinderen.

Lekker knutselen

De meeste kinderen vinden het erg leuk om te knutselen. Een knutselfeestje doet het dus altijd goed. De mogelijkheden zijn eindeloos. Haal bijvoorbeeld bij de Xenos voor ieder kind een beker, en laat de kinderen hun beker versieren met Sharpie pennen. Zijn ze klaar? Zet de bekers dan een half uur in de oven om de inkt te laten samensmelten met het glazuur. Daarna zijn de bekers klaar voor gebruik. Wil je meer knutseltips? Kijk dan eens op pinterest. Dit platform staat vol met allerlei leuke knutselideeën, waarmee je zo een middag kunt vullen.

Bowlen

Een beetje ouderwets misschien, maar dat maakt kinderen over het algemeen niet zo veel uit. Bij veel bowlingbanen zijn er aanpassingen mogelijk zodat ook de kleintjes het daar naar hun zin hebben, zonder dat de bal alle kanten op vliegt behalve de juiste.

Fotoshoot

Heb je een goede camera in huis en vind je het leuk om foto’s te maken? Organiseer dan een fotoshoot-feestje. Regel wat leuke kledingstukken, bijvoorbeeld uit je eigen kledingkast of uit de verkleedkist van je kind, zorg voor wat make-up en laad de kids zich mooi maken, zodat jij ze als ware fotomodellen kunt fotograferen. Je kunt ook wat foto booth props in huis halen, voor de nodige gekheid op een stokje.

Poolparty

Je kunt de kindjes natuurlijk meenemen naar een tropisch zwemparadijs, maar wat dacht je van een zwembad in je tuin? Nee, daar hoef je geen miljonair voor te zijn of een gigantische tuin voor te hebben. Zomers weer is wél een vereiste. Er bestaan opzetzwembaden in alle soorten, maten en budgetten. Zo zit er altijd wel iets tussen dat past bij je tuin en je budget. Voordeel: je hebt er buiten het feestje om veel plezier van tijdens warme zomerdagen, en je kunt zo’n opzetzwembad ook opbergen, zodat je er ‘s winters niet tegenaan hoeft te kijken. Handig toch?

Naar een museum

Saai? Helemaal niet. Veel musea zijn tegenwoordig ook leuk voor kinderen. Vaak zijn er leuke kinderactiviteiten zoals speurtochten. Er zijn ook musea waar alles draait om ontdekken en onderzoeken, zoals bijvoorbeeld bij Science Center Nemo in Amsterdam of het Spoorwegmuseum in Utrecht, waar je in treinstellen kunt klimmen of in een super spannende virtuele achtbaan kunt stappen.

Binnenspeeltuin

Heb je een kinderfeestje met kleuters? Dan is een binnenspeeltuin ideaal. Ze vinden het prachtig om rond te rennen, klimmen en klauteren. Er zijn vaak grote picknicktafels waar je aan kunt zitten. Neem zelf een taart voor ze mee om daar op te peuzelen, of bak kleine cakejes voor ze.

Hopelijk heb je na het lezen van deze tips inspiratie gekregen voor een leuk kinderfeestje. Dat neemt weer een hoop stress weg. Nu is het alleen nog een kwestie van een datum prikken, cakejes bakken, snackjes inslaan, knutselspullen scoren, slingers en ballonnen opduiken, onderhandelen met je koter over de hoeveelheid vriendjes die mogen komen, afspraken maken over tijden, locatie… Ohhh help….

Facebook Comments

Share this post