Spelletjes

De leukste (bord)spelletjes voor volwassene

Wij zijn dol op het spelen van bordspelletjes en hebben dan ook een kast vol. Hier maken wij alleen echt te weinig tijd voor vrij en met een onrustige baby is het soms geen beginnen aan. Maar, omdat de tijd van spelletjes spelen en ontvangen is begonnen leek het mij wel leuk om onze favoriete met jullie te delen en wie weet geeft het je wat inspiratie voor de komende feestdagen.

Hotel deluxe

Dit spel zag ik ooit eens bij een andere blogger en hebben wij destijds aangeschaft het is een soort monopoly, maar dan met Hotels. Met Hotel Deluxe spring je in het leven van een vastgoedmagnaat en kun je steenrijk worden. Je moet gronden kopen waar je daarna hotels op kunt bouwen. Wanneer één van je tegenspelers op jouw hotel komt moet diegene de overnachting betalen. Een erg leuk spel die je ook met z’n tweetjes kunt spelen. Hotel Deluxe kost €29,99 en is o.a. te koop bij bol.com.

 

Ticket to Ride Europe 

Dit is het nieuwste spel binnen onze collectie. Maar ticket to ride is echt en tof spel die je moet hebben haha! Bij Ticket To ride moet je routes van de trein veroveren. Je moet de routes behalen die op je bestemmingskaarten staan, dit doe je door verbindingen te claimen met jouw treintjes. Heb jij de meeste punten verzameld? Dan ben jij de winnaar! Ticket to ride Europe kost €44,99 en is o.a. te koop bij bol.com.

Kolonisten van catan 

Dit spel spelen wij echt te weinig, maar dat komt ook doordat wij niet te uitbreiding hebben waardoor je hem met twee personen kunt spelen. Dat is dan ook een nadeel aan dit kolonisten spel dat je er een uitbreiding bij nodig hebt. Toch is het een leuk spel voor een spelletjesavond met vrienden bijvoorbeeld. Kolonisten kost €41,99 en is o.a. te koop bij bol.com.

Monopoly 

Good old monopoly is natuurlijk altijd een succes bij iedereen. Wie heeft de beste straten en verdiend het meeste geld? En wie speel jij als eerste blut? Wij hebben no de variant met het geld en niet me de pinpas wat het dus een stuk leuker maakt. Monopoly kost €21,99 en is o.a. te koop bij bol.com.

Levensweg 

Nog zo’n good old spel. Levensweg vinden wij een groot succes en lekker om even snel te spelen. Met levensweg bewandel je een pad van het leven waarbij je soms veel kinderen krijgt, veel geld moet betalen aan de staat of juist schatrijk kunt worden. Wie het meest geld heeft wint uiteindelijk het spel. Levensweg kost €21,58 en is o.a. te koop bij bol.com.

Skip-bo 

Dit is mijn favoriete spel, maar Robert vindt het helaas echt een verschrikkelijk spel. Ik ben er ook gewoon goed in. Bij Skip bo moet je kaarten op een bepaalde volgorde neer leggen en als eerste je stapel leeg spelen. Goed op letten dus hé. Een leuk spelletje voor op vakantie bijvoorbeeld. Skip-bo kost €13,99 en is o.a. te koop bij bol.com.

Koe handel 

Dit is een stukje nostalgie, ‘vroeger’ speelde ik dit spel veel met vrienden en was het altijd grote lol. Bij koehandel handel je in dieren en wie het meeste biedt die krijgt het dier. Wie uiteindelijk het meeste heeft wint het spel. Koe handel kost €8,95 en is o.a. te koop bij bol.com.

Kolonisten dobbelspel 

Kolonisten heeft een heleboel kleine spelletjes zoals het dobbelspel. Met het dobbelspel speel je eigenlijk een soort Yatzee maar dan met het kolonisten achtergrondje. Wie als eerste alle vakjes gekleurd heeft heeft gewonnen. Dit spel heb ik de laatste tijd ook aan vrienden cadeau gegeven en ik heb besloten dat ik vanaf nu dit soort kleine spelletjes voor verjaardagen ophaal. Het spel kost €9,95 en is o.a te koop bij bol.com.

Dit blog bericht bevat affiliatie links, wanneer je iets via bovenstaande links koopt ontvang ik een klein percentage. 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

No Comments

Leave a Reply