Happy momlife

pokebowl 3
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

De lekkerste gerechten die je kunt maken met rijst

Wist je dat koken therapeutisch kan werken? Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om in de keuken te staan als ik me slecht voel. Een lekkere taart bakken, aan de gang met mijn slowcooker of gewoon een maaltijd die snel klaar is. Het werkt ontspannend en je kan even niet aan andere dingen denken dat het koken. Ideaal vind ik zelf!

Koken met rijst is ideaal. Vaak kun je het al vooraf voorbereiden of heb je producten van Lassie die je alleen even in de magnetron hoeft op te warmen. Ideaal voor de snelle momenten of voor de momenten als je net als ik af en toe alleen moet eten. Daarom deel ik vandaag mijn favoriete recepten met rijst met jullie. Wie weet haal je er nog wat inspiratie uit.

1// Pokebowl

Een pokebowl maken is één van de favorieten hier in huis. Lekker allerlei bakjes op tafel met lekkernijen en aanvallen maar! Voor iedereen zit er altijd wel iets bij wat ze lekker vinden. Maar wat voeg je nu toe aan een pokebowl?

  • Het begint allemaal met pokebowl rijst van Lassie. Ze hebben er eentje die je alleen in de magnetron hoeft te doen. Ideaal!
  • En dan zalm, ik marineer het altijd met sojasaus en een schepje bruine basterdsuiker. Het lekkerste is om het dan even te laten staan, zodat het lekker kan intrekken.
  • Als je niet zo dol bent op vis kun je er ook voor kiezen om een kipfilet te marineren op dezelfde manier als de zalm.
  • Verder doe ik er voor de kinderen altijd krokante kipschnitzels bij
  • Qua groente wissel ik nog wel eens af. Sowieso zit er altijd avocado bij, mais vinden de kinderen erg lekker. Komkommer in blokjes gesneden. Maar ook sla of rodekool is een lekkere aanvulling op je pokebowl.

Een pokebowl kun je combineren met zoveel lekkere dingen. Denk eens aan garnalen, surimi, tonijn biefstuk (in teriyaki marinade) mm!

2// Nasi

Ik, maar ook mijn kinderen zijn dol op nasi. Lekker met kroepoek en nasi hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn hé. Ik kook de rijst altijd met een kipbouillon blokje. Dan ga ik een eitje klutsen en pak ik deze in een wokpan. Bosui erbij en eventueel wat ham/kipfilet (vleeswaren) alles even bakken en daarna nog even de rijst er bij bakken. Meest simpele nasi en het proeft precies zoals die van de chinees heerlijk! Soms doe ik er voor de extra groentes nog wat sperziebonen bij.

3// Rijst salade

In de zomer ben ik dol koude maaltijden. Zoals bijvoorbeeld een koude rijst salade. Op de website van Lassie hebben ze allemaal lekkere recepten voor een koude rijstsalade.

Hoe gebruik jij rijst het liefst in je recepten?

Facebook Comments

Share this post