Happy momlife

img_4601
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

De kinderbijslag, wat doen wij hiermee?

Morgen is  het weer zover! Dan stort de SVB bij alle ouders van Nederland weer de kinderbijslag. Hier krijgen wij het inmiddels 6 jaren en ik doe er altijd het zelfde mee.Maar wat wij ermee doen? Dat deel ik in dit blog! 

Kleding en schoenen! 

Kinderbijslag is seizoensgebonden en dat is super handig! Kinderen groeien snel of hun kleding kunnen hun avontuurlijke leventje niet aan. Godzijdank is daar elk kwartaal de kinderbijslag om het leed een beetje te verzachten. Kinderbijslag gebruiken wij dus o.a. voor kinderkleding. In het voorjaar vullen wij de kasten met zomerkleding zodat ze die periode weer vooruit kunnen. Ook wisselen we eventuele hele warme schoenen alvast om voor schoenen die wat meer hitte bestendig zijn. Ook zet ik geld apart om voor beide kinderen sandalen te kunnen kopen. Om dit al in april te doen vind ik vrij vroeg en juli vind ik weer te laat. De kasten worden dus aangevuld en de ene keer hebben ze meer nodig dan de andere keren.

Dit doe ik eigenlijk ook in het najaar, ik kijk naar de najaarskleding die ze nodig hebben. Aron zit op dit moment in een maat war hij wel langer plezier van kan hebben. Dus ik hoef niet een hele collectie elk seizoen aan te schaffen. Sofie groeit nog wat sneller en heeft dus vaker nieuwe kleding nodig. Ook tussendoor moet ik nog wel eens iets voor haar halen, maar probeer hier wel rekening mee te houden als ik ga winkelen voor de kinderen.

Cadeaus! 

Daarnaast gebruik ik de kinderbijslag ook voor de verjaardagen en de december periode. In april koop ik hiervan cadeaus en verjaardag spullen voor Sofie en in oktober koop ik dit voor Aron zijn verjaardag en voor sinterklaas/kerst. Zo hoef ik hier ons normale budget niet voor te gebruiken. Of in ieder geval een stuk minder, in december gaat dit natuurlijk niet op. Toch scheelt het enorm.

Wat zeggen andere moeders? 

Pampers…voeding en kleding..- Cynthia 

Op de spaarrekeningen voor hun studie (als ze die willen gaan doen) – Carola 

As week krijgen wij onze 1e kinderbijslag voor Maud.
We hebben het wel al uitgegeven, we hebben een mooie draagzak gekocht.
Wat hier nog van over is gaat op haar spaarrekening – Marjolein

We proberen het elke keer netjes op z’n rekening te storten, na aftrek van wat nieuwe kleertjes of andere dingen die hij nodig zou hebben – Ilona 

Waarvoor gebruiken jullie de kinderbijslag? 

Facebook Comments

Share this post