Moederschap

De kinderbijslag, wat doen wij hiermee?

Morgen is  het weer zover! Dan stort de SVB bij alle ouders van Nederland weer de kinderbijslag. Hier krijgen wij het inmiddels 6 jaren en ik doe er altijd het zelfde mee.Maar wat wij ermee doen? Dat deel ik in dit blog! 

Kleding en schoenen! 

Kinderbijslag is seizoensgebonden en dat is super handig! Kinderen groeien snel of hun kleding kunnen hun avontuurlijke leventje niet aan. Godzijdank is daar elk kwartaal de kinderbijslag om het leed een beetje te verzachten. Kinderbijslag gebruiken wij dus o.a. voor kinderkleding. In het voorjaar vullen wij de kasten met zomerkleding zodat ze die periode weer vooruit kunnen. Ook wisselen we eventuele hele warme schoenen alvast om voor schoenen die wat meer hitte bestendig zijn. Ook zet ik geld apart om voor beide kinderen sandalen te kunnen kopen. Om dit al in april te doen vind ik vrij vroeg en juli vind ik weer te laat. De kasten worden dus aangevuld en de ene keer hebben ze meer nodig dan de andere keren.

Dit doe ik eigenlijk ook in het najaar, ik kijk naar de najaarskleding die ze nodig hebben. Aron zit op dit moment in een maat war hij wel langer plezier van kan hebben. Dus ik hoef niet een hele collectie elk seizoen aan te schaffen. Sofie groeit nog wat sneller en heeft dus vaker nieuwe kleding nodig. Ook tussendoor moet ik nog wel eens iets voor haar halen, maar probeer hier wel rekening mee te houden als ik ga winkelen voor de kinderen.

Cadeaus! 

Daarnaast gebruik ik de kinderbijslag ook voor de verjaardagen en de december periode. In april koop ik hiervan cadeaus en verjaardagsspullen voor Sofie en in oktober koop ik dit voor Aron zijn verjaardag en voor sinterklaas/kerst. Zo hoef ik hier ons normale budget niet voor te gebruiken. Of in ieder geval een stuk minder, in december gaat dit natuurlijk niet op. Toch scheelt het enorm.

Wat zeggen andere moeders? 

Pampers…voeding en kleding..- Cynthia 

Op de spaarrekeningen voor hun studie (als ze die willen gaan doen) – Carola 

As week krijgen wij onze 1e kinderbijslag voor Maud.
We hebben het wel al uitgegeven, we hebben een mooie draagzak gekocht.
Wat hier nog van over is gaat op haar spaarrekening – Marjolein

We proberen het elke keer netjes op z’n rekening te storten, na aftrek van wat nieuwe kleertjes of andere dingen die hij nodig zou hebben – Ilona 

 

Waarvoor gebruiken jullie de kinderbijslag? 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

10 Comments

 • Reply Anouk

  Het gaat bij ons op de grote hoop.we hebben het geluk dat we niet zo nauw hoeven te kijken, werken allebei veel en kopen iets wat de kindjes het nodig hebben.

  02/04/2017 at 7:21 am
 • Reply Kim

  Dit keer een hele nuttige besteding, namelijk een autostoel. Al uitgegeven want die we wilden was deze week in de aanbieding. Verder komt het vaak op de grote hoop.

  02/04/2017 at 8:01 am
 • Reply Lilian

  Wij storten de helft op de spaarrekening van de kids en de andere helft wordt kleding en schoenen van geshopt.

  02/04/2017 at 8:55 am
 • Reply Sam

  Gaat als extraatje naar haar eigen spaarrekening. Kleding/schoenen/cadeautjes kopen we toch wel daar hebben we de kinderbijslag niet voor nodig en ik ga ook niet op dat geld zitten wachten.

  02/04/2017 at 9:17 am
 • Reply Dita

  Wij storten altijd een deel op Mila haar spaarrekening en de rest gaat op de grote hoop. Ik koop wanneer ik vind dat ze iets nodig heeft. Gelukkig hebben we die mogelijkheid.

  02/04/2017 at 9:17 am
 • Reply M.

  Gaat direct naar haar spaarrekening. Dat doen we nu al 8 jaar :). Er staat ondertussen al een mooi bedrag op!

  03/04/2017 at 11:24 am
 • Reply Mariel

  Gebruiken voor kleding g van de kinderen. Waar het voor bedoeld is, we hebben het namelijk hard nodig.

  03/04/2017 at 7:12 pm
 • Reply Hendrikje jansen

  Probeer zo veel mogelijk het geld te besteden en kleedgeld maar in die periode wordt ook de belasting van de auto en wat andere extra rekeningen betaald denk aan schoolgeld

  03/04/2017 at 10:05 pm
 • Reply Vlijtig Liesje

  Ik zet hem op de spaarrekening!

  04/04/2017 at 11:11 am
 • Reply Nicole @ Everyday-Life.nl

  Ik weet nooit wanneer het komt, gelukkig zijn we er niet van afhankelijk. Het gaat gewoon mee op de grote hoop en we kopen iets wanneer we het nodig hebben. Gelukkig hoeven we daarvoor niet te wachten op de kinderbijslag.

  04/04/2017 at 9:45 pm
 • Leave a Reply