Happy momlife

Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

De kinderbijslag komt er aan, wat ga ik er mee doen?

Het is weer bijna 1 april en dat betekent dat het bijna tijd is voor een nieuwe ronde van de kinderbijslag. Een deel gaat naar de spaarrekeningen voor de kinderen. Helemaal met het zicht op Aron zijn middelbare school periode is het fijn om de komende tijd wat extra’s achter de hand te hebben. Over een tijdje moet ik namelijk gaan kijken voor een praktische fiets voor hem. Op dit moment fietst hij op een mountainbike en dat is niet echt heel handig als ze met een zware tas moeten fietsen. Ook heeft hij een laptop nodig en zullen er meer kosten zijn het komende jaar waar we nog niks vanaf weten. Maar wat ga ik er verder mee doen deze ronde?

antique bills business cash

De kinderbijslag is dit jaar ook wederom weer omhooggegaan. Heel fijn met alle stijgende kosten voor vele ouders vermoed ik. Zo ontvang ik vanaf dit kwartaal bijna €100 euro extra, dit komt natuurlijk mede doordat Aron een leeftijdscategorie omhoog is gegaan en je dan sowieso al €50,- extra krijgt. Een mooi extraatje als je het mij vraagt. 

Kleding

Net als ieder ander seizoen moeten er kledingkasten aangevuld worden. Alvast wat zomerkleding, want in deze periode van het jaar is het vaak gebleken dat je dit al wel nodig hebt. Voor de meiden heb ik online al mooie meisjesoutfits gezien. Leuke vrolijke jurkjes voor Fleurtje en stoere outfitjes voor Soof. Ik vind het helemaal leuk dat spijkerstof momenteel weer helemaal in is. Leuk met een wit cowboylaarsje eronder bijvoorbeeld. April is altijd een goed moment om leuke zomerkleding te kopen, je krijgt dan ook het gevoel dat het mooie weer er weer aankomt, heerlijk! 

Cadeau voor Soof 

Over een dikke twee weken is Soof jarig en dat moet natuurlijk gevierd worden. Alles staat al gepland en haar wensenlijstje is aardig gevuld. Door de scheiding zijn er her en der in huis wat spullen naar een ander huis gegaan en moet er wat aangevuld worden. Nu had ik Soof sowieso al beloofd dat ze een nieuwe slaapkamer ging krijgen. Ik heb dan ook besloten dat haar verjaardagscadeau voornamelijk praktisch gaat zijn en dat ze een mooi bureau met een kast van mij krijgt voor op haar kamer. In de loop van het jaar ga ik natuurlijk ook nog haar hele slaapkamer aanpakken, zoals ik haar beloofd had. 

Kinderfeestje

Ook Soof haar kinderfeestje zal ik hiervan bekostigen. Dit doe ik eigenlijk altijd met de kinderbijslag. Soof wil met haar beste vriendinnetjes een slaapfeestje en dat moet natuurlijk wel leuk aangekleed worden, zoals jullie misschien al wel van mij gewend zijn. Haar verjaardag is dit jaar in het thema van Z-O-M-B-I-E-S; dit is een driedelige Disney film waar ze dol op is. Geheel in dit thema wil ik graag weer alles bedenken. Wel op een liefelijke manier natuurlijk, want zombies kun je ook als spannend interpreteren. 

Eigenlijk is de kinderbijslag alweer uitgegeven voor het überhaupt binnen is. Hoe is dat bij jullie? Waar geven jullie de kinderbijslag van april aan uit? Ik ben benieuwd! 

Facebook Comments

Share this post