Happy momlife

img_8693
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

De kinderbijslag | Dit doen wij er deze keer mee

Morgen is het 1 oktober en dan komt de kinderbijslag weer binnen bij de meeste Nederlanders met kinderen. Voor iedereen is er een andere manier van besteden. Voor ons natuurlijk ook. Twee keren per jaar gebruiken wij de kinderbijslag voor een flinke dag shoppen, om de kledingkasten van de kinderen te vullen. Ik ga je vertellen wat wij deze keer met de kinderbijslag gaan doen.

Kleding

In oktober is er altijd een flinke seizoenswisseling. Het wordt weer kouder en vaak zijn de kinderen mega gegroeid zo na de zomer. Oftewel de helft van de kleding dat in hun kasten hangt is weer toe aan vervanging. Daarom gebruiken wij de kinderbijslag van oktober vaak voor kleding. Alle drie de kinderen krijgen nieuwe schoenen, nieuwe kleding voor de herfst en winter en ook sokken en ondergoed vullen wij aan. Normaal bestelde ik alles in één keer bij de H&M bijvoorbeeld. Maar deze keer gaan wij samen winkel in “de grote stad”. A. en E.S. willen tegenwoordig zelf hun eigen kleding uitzoeken in de Groningen hebben wij lekker veel keus. Daarnaast moeten wij ook op zoek naar nieuwe schoenen. De meiden krijgen altijd een paar laarzen en een paar Kindersneakers. Aron een paar hoge sneakers en dan kunnen ze weer een hele tijd vooruit.

Feestdagen

Naast dat wij kleding met ze gaan kopen en nieuwe schoenen ga ik ook inkopen doen voor de feestdagen. Afgelopen week kwamen er al grote speelgoed boeken binnen waardoor de kinderen al hebben aangegeven wat ze graag zouden willen krijgen met de feestdagen. Super handig, want dan kan ik alvast kopen wat ik wil kopen voor ze. Wij doen eigenlijk nooit grote cadeaus tijdens de feestdagen, alleen wat kleinigheidjes.

Verjaardag

En dan is er nog een beetje budget over voor Aron zijn verjaardag. In december viert Aron zijn 11de verjaardag en ik koop altijd het cadeau al in oktober. MEestal omdat hij LEGO wil hebben en dit vaak in de aanbieding is bij bol.com, amazon en intertoys. Deze keer wil hij graag LEGO Technic Dom’s Dodge, hij is dol op de films en de tekenfilm van The Fast en daar verkopen ze een hele toffe auto van.

En als er dan nog iets over blijft dan gaat het in een potje voor de feestdagen. Wat doen jullie met de kinderbijslag? Heb je een doel? Gaat het naar de spaarrekening?

Facebook Comments

Share this post